Haberler

Domateslerde Mildiyö Hastalığı Alarmı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, domateslerde mildiyö hastalığının görülmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, domateslerde mildiyö hastalığının görülmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Haftanın 2-3 günü domates ekili alanları gezen ekipler, hastalık görülen tarlaların sahiplerini uyararak ilaçlama yapmalarını sağlıyor.

İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Çoruk Mahallesi'nde bazı domates tarlalarında mildiyö hastalığı görülmesi, teknik ekipleri harekete geçirdi. Domates tarlalarını gezen ekipler, hastalık görülen tarla ve çevresinde tarla sahiplerini uyarıyor. Domatesin önemli hastalıklarından olan ve büyük verim kayıplarına neden olan mildiyo hastalığına karşı başlatılan mücadele hasat sezonunun sonuna kadar devam edecek.

Tarla kontrol ekibinde görev alan Ziraat Teknikeri Ferhat Hazar, "Domatesin önemli hastalıklarından domates mildiyösü, bulaştığı takdirde domateslerde önemli ölçüde verim kaybına neden olmaktadır. Bu duruma düşmemek için, ilçemizde bulunan domates ekili alanlar haftada iki üç kez kontrol edilerek bu mildiyö tespit edilmeye çalışılmaktadır Tehlike görüldüğü an da, çiftçilerimize gerekli uyarılar yapılmaktadır" dedi.

İlçede geniş çaplı domates ekimi bulunduğunu anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ da, "Bilindiği üzere Burhaniye ovasında geniş çaplı alanlar da domates ekilişi söz konusu. Zirai mücadele faaliyetlerimiz kapsamında yaklaşık 5 bin dekarlık bir alanda ekilen domateslerde domates hastalık ve zararlıları, özellikle mildiyö konusunda bu yıl çok farklı bir konsepte ürünleri, bahçelerimizi takip etmeye başladık. Haftada 3 gün teknik ekiplerimiz arazi incelemesi yaparak hastalığın çıkmadan önlem alınması ve gereken tedbirler konusunda çalışmalar yaparak çiftçilerimizi uyarıyoruz. Amacımız, bölgede hastalığın baş göstermeden söndürülmesi, geniş alanlara yayılarak ekonomik kayıpların önlenmesi çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi. Bu amaçla bir çalışma programı dahilinde mesai saati gözetmeksizin haftada 3, bazen 5 gün saha kontrolü, tarla kontrolü yapılarak hastalığın evreleri takip edilmekte. Buna göre çiftçilerimiz bilgilendirilerek hastalığın önlenmesi, gerekli tedbirlerin alınması sağlanmaktadır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title