Haberler

Dolu Mağduru Kınıklı Çiftçiye Odadan Bilgilendirme Toplantısı

İzmir'in Kınık Ziraat Odası tarafından, bir süre önce doludan zarar gören üreticiler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İzmir'in Kınık Ziraat Odası tarafından, bir süre önce doludan zarar gören üreticiler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İlçede geçen 23 Haziran salı günü akşamüzeri başlayan sağanak yağmurla birlikte dolu yağışı, Kınık Ovası'nın Çakıllar, Keremenli, Sazlık ve Bozalan mevkilerindeki yaklaşık 45 bin dönümlük arazide etkili oldu. Pamuk, mısır, domates, biber, karpuz ve kavun mahsulleri büyük oranda zarar gördü.

BORÇ ERTELEME VE İNDİRİM İSTENECEK

Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, üyelerine dün (pazartesi) akşam bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üreticilere seslenen Tosun, "Yağmur ve dolu sonucu 45 bin dönüm ekili domates, biber, pamuk, mısır, karpuz ve kavun ürünlerinde yüzde 30 ila yüzde 80 arasında zarar olduğu yönündeki komisyon raporu yarın elimizde olacak. Bu raporla üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl ertelenecek. Özel Banka yetkililerine de bu raporları götürüp borç ertelemesi yapmalarını talep edeceğim. Domates ekimi yaptıran firmalar ile görüşerek çiftçiye vadeli olarak verdikleri domates fidelerin fiyatlarında indirim veya bir yıl erteleme isteyeceğim. Ayrıca komisyon raporu ve sizden topladığım imzalarla İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve siyasi partilere ulaşarak destek isteyeceğim" dedi. Konuşmaların ardından üreticilerden imza toplandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Tosun Kınıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title