Haberler

    Dolar, TL Karşısında İlk Kez 2,65'i Aşarak Rekor Kırdı

    Güncelleme:

    ABD'nin faiz artırımına Haziran ayında başlayabileceğine ilişkin beklentilerle güçlenen dolar, 2,6550 lirayı görerek rekor kırdı.

    ABD'nin faiz artırımına Haziran ayında başlayabileceğine ilişkin beklentilerle güçlenen uluslararası piyasalarda yükselişini sürdüren dolar, 2,6550 lirayı görerek rekor kırdı.

    TARİHİ GÜN

    Doların başlıca altı para birimine karşı değerini gösteren dolar endeksinin 12 yılın zirvesine yakın seyretmesi dolar/TL'yi yukarı baskılamaya devam ediyor. Dolar, geçen haftanın son günü, Türkiye'nin ödemeler dengesinin, Şubat ayında 3.2 milyar dolar ile, 2.75 milyar dolar olan piyasa beklentilerinin üzerinde açık vermesinin etkisiyle 2.64 lirayı aşmış, daha sonra 2.63 lira düzeylerine çekilmişti.

    EN YÜKSEK RAKAM

    Bugün 2,64 seviyesinde güne başlayan dolar/TL paritesi, öğlen saatleri yaklaştıkça 2,65 seviyesini aştı ve en yüksek 2,6550 seviyesini gördü.

    UZMAN GÖRÜŞÜ

    Uzmanlar ABD ile Avrupa ve Japonya'nın para politikasında devam eden ayrışmanın uzun vadede doları desteklediğini belirtiyorlar. Geçen hafta zayıf ABD istihdam verileriyle 2,57'li seviyelerden başlayan, ancak verinin ABD ekonomisinde kalıcı bir yavaşlama anlamına gelmediğinin anlaşılmasıyla yönünü tekrar yukarı çeviren kurda bankacılar tarihi seviyelerin test edilmesinin olasılıklar dahilinde olduğunu belirtiyorlar.

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (73)

    UrfaliMobil-IOS:

    Dolarin suandaki önlenenez yükselisinin Türkiyeyle ne alakasi var arkadasim. Bir takip etsen görürsün. Dolar suanda bütün dünyada yükseliste yani dolayisiyla damdan kedi düsse tayyipten bileceksiniz. Bu kadarinada pes diyorum. El insaf.

    6
    201
    yanıtYanıtla
    EkonomistmobilWeb@haberler.com:

    Üretim yoksa çöküş muhakkaktır.

    30
    15
    yanıtYanıtla
    ....:

    gezi olaylarinda dollar 1. 90 iken gezi eyleri yuzunden 1. 93 cikmisti yani uc puanlik artis yuzunden ak beyinliler geziciler vatan haini dyip bide etmedikleri kufurleri birakmadilar. tayyip ve kuklasi davudoglu 1. 93 ten dolari 2. 6533 cikardilar verdikleri yanlis kararlarla peki simdi onlar vatan haini olduda bunlara ne demeli

    17
    21
    yanıtYanıtla
    ZekiMobil-IOS:

    Allah'ın izni ile Allah güvenen bir liderin ekonomisi Şeytanın kazdığı kuyuyu kendi düşecektir malda mülkte Allah'ın dilediği zaman alır dilediği zaman verir Allah'ın rekorundan daha büyük rekor yoktur

    2
    29
    yanıtYanıtla
    tarık:

    dolar rekor kırdıkça belimiz çatırdıyor.

    14
    11
    yanıtYanıtla
    HDPLİ:

    2023 E DOĞRU REKORLAR KIRMAYA DEVAM EDEREK İLERLİYORUZ. DURMAK YOK REKOR KIRMAYA DEVAM:)

    14
    10
    yanıtYanıtla
    İZCİMobil-IOS:

    Geziylen ne ilişkisi var dav davar ekonomi çökmüş üretim yok tüketim ithalat bu iktidar gitmeli artık

    16
    8
    yanıtYanıtla
    XxxxxMobil-IOS:

    Dunya genelinde bir yukselis.. Sadece TL ye karsi degil. Biseyin battigi falan yok.. Adimlar saglam atiliyor..

    12
    11
    yanıtYanıtla
    GSLIYIM AMA ARKANDAYIZ FENERBAHÇE:

    Valla ekonomimiz bitik iş yok güç yok böyle giderse aç kalırız

    12
    11
    yanıtYanıtla
    eli:

    batiyoruz :)

    16
    6
    yanıtYanıtla
    Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title