Haberler

Dolar Tarihi Rekora Gidiyor

Güncelleme:

Yurtiçinde siyasi gelişmeler ve doların global bazda değerlenmesiyle kur 2,19'un üzerine çıktı.

Siyasi endişeler ve küresel risk iştahı TL'de belirleyici olmayı sürdürürken, piyasa içeride siyasi gelişmeleri dışarıda ise veri gündemini izlemeye devam edecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni kabinede ekonomi yönetiminin başında kalmaya devam edeceği beklentileri ile önceki gün diğer gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışan TL, dün ise dolardaki global değerlenme eğilimine karşı koyamadı.

Hafta içinde tarihi zirveden uzaklaşarak 2,16'nın altına inen dolar/TL bu sabah 2,19'u aşarak 2,1950 seviyesindeki tarihi zirvesine yeniden yaklaştı.

TÜM PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA YÜKSELİYOR

Beklentilerin üzerinde açıklanan ABD konut verilerinin Fed'in öngörülenden daha erken faiz artırımına gidebileceği beklentisi oluşturmasıyla dolarda bütün para birimleri karşısında başlayan güçlenme eğilimi devam ederken, dolar/TL 2,19 seviyesini aştı.

2,19'u aşarak 28 Mart'ta gördüğü seviyelere çıkan kurda işlemler şu dakikalarda 2.1780 seviyesinden geçiyor.

Dolar/TL'de 2,1870-2,20 civarındaki kritik seviyelere yaklaşılması piyasalar açısından tedirginliği artırıyor.

Euro ise dolar karşısında bugün 1.3554 ile bir ayın en düşük seviyesinde işlem gördü. Dolar/TL'deki yükselişte paritedeki düşüş de etkili oldu.

Diğer taraftan, kurdaki yükselişte kurumsal dolar talebinin de etkili olduğu belirtiliyor.

SİYASİ ENDİŞELER ETKİLİ

Uzmanlar, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki pozisyonların yeniden gözden geçirildiğini, bu süreçte TL'nin siyasi endişeler nedeniyle diğer gelişmekte olan ülkelerin zaman zaman gerisinde kaldığını belirtiyorlar.

FED'DEN GELEN AÇIKLAMA YÜKSELİŞİ HIZLANDIRDI

Fed'in yakın zamanda faiz artırımı yapacağı sinyali vermesi doları destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor. Piyasalar, Başkan Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'da yapacağı konuşma bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Babacan Fed Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (14)

Kamil:

Ekonomi 2002 öncesinden daha beter satacak birşeyde kalmadı sattıklarının parasında ceplerine indirdiler gerçi bu millete mustehak beter olun

9
4
yanıtYanıtla
...................:

Siz kafanızı yormayın. Bu işten zenginler çıkarcılar rant sağlayacak. Bizim gibi vatandaş da çeşit çeşit anlam yükleyecek.

10
0
yanıtYanıtla
SIKINTIM VAR LAN:

HİÇ HÜKÜMETİN SUÇU YOK..KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINI KAALE ALMAYAN ZEYBEK EFENDİ VARYA.

2
6
yanıtYanıtla
şirin baba:

desenize eylülde konut ve otomobillere zam gözüküyor

7
0
yanıtYanıtla
sihirin etkisi geçiyor:

Tayyipin en büyük şansı, ABD nin dünyayı dolara boğduğu zaman iktidara gelmiş olmasıydı. Tüm dünyada finans ucuzladı ve millet de zannettiki bu Tayyipe has bişey. Şimdi ise ABD dağıttığı dolarları geri çağırıyor, Takke düşecek kel görünecek. Ama Tayyip Cumbaba oldu bile, olan bize olacak

4
3
yanıtYanıtla
MERT HAKIKAT:

BU ; KRALİÇENİN İNGİLİZ BANKALARIYLA BANKASYA VE TÜRKİYEDEKİ ORTAK ÇALIŞAN BANKALARIN TÜRKİYEYE KARŞI SON DARBE ÇIRPINIŞLARININ EKONOMİYE ZARAR VERME PROVAKASYONU AŞAMASIDIR. ZATEN KENDİDE BATMAYA MAHKUM AB TÜRKİYENİN ZENGİNLİĞİNİ HAİN VE MAŞALARIMIZI KULLANARAK YEME PEŞİNDEDİRLER.

3
3
yanıtYanıtla
dolarin sonu:

yakinda bu sinemalarda... en gec 2 sene icinde dolar cökecek ve dünya ekonomisi cökme tehlikesiyle karsi karsiya kalacak... Ama USrail akillilik edip 3 cü dünya savasini cikaracaklar ve dolar yine kurtulacak. Ama olan dolar rezervleri cok olan ülkelere olacak ve bu ülkelerin para birimleri devalüasyon yoluyla degersizlestirilecek. Dolari bankasinda cok olanlara bir tavsiyem var.... bu paralari alip gayrimenkule yatirin !... yada gerekliyse bu parayla dislerinizi yaptirin... altin alin ama altininizi bankalarda tutmayin !!!... allah sonumuzu hayirli etsin... büyük bir oyun oynaniyor su an dünyada !!!

1
2
yanıtYanıtla
cihan:

abd-ingiltere ışida karşı kara savaşı başlattığında altın doları sollar kimse merak etmesin

1
1
yanıtYanıtla
MERT HAKIKATfreeman.tr06@e-kolay.net:

ÖYLE BİR KARA SAVAŞI VB OLMAYACAKTIR. ZİRA ZATEN IŞİDİN İCATCISI ABD İNGİLTERE İSRAİLDİR VE BAŞLARINDA KOMUTANLIK YAPANDA PETRAUS (ÇUVALCI PAŞA) DUR... ÖYLE AHKAM KESMEYİP ÖNCE DOĞRUYU GÖRMEK LAZIMDIR. ABD NİN HEDEF VURDUM DEDİĞİ GÖRÜNTÜLER BİR SENARYODUR VE IRAK KATLİAMINDANDA KULLANILAN GÖRÜNTÜLER MEVCUTTUR...HEDEFLERİYSE IŞİD BAHANESİYLE IRAK PETROLÜNDE LİDER OLUP TÜRKİYEYİ DEVREDEN ÇIKARIP PARÇALANAN SURİYE ÜZERİNDEN BU PETROLÜ ÇALMAKTIR.! BUNLAR ARTIK KIVRANMAKTADIRLAR VE İNŞAALLAH TEPETAKLAK OLACAKLARI GÜNLER ÇOK YAKINDIR.AMA SONRASINDA AÇ KALACAK BU KÖPEKLER BİZDEKİ UŞAKLARIYLA BERABER 3.DÜNYA SAVAŞINIDA ÇIKARANLAR OLACAKLAR MALESEF. SONRASINDA İSLAM DÜNYANIN LİDERİ OLACAKYA VARSIN ÇIKARSINLAR.!

yanıt0
yanıt0
HAVRANLI:

yiğit bulut''tan ilham alan bir arkadaş diyor ki, dolar çıkıp indiğinde bu kayıp dengelenir. muhteşem ya, doların trend olarak çıkıp inmesi değil, doların dalgalanmasında sorun. bu kadar hızlı ve dengesiz bir şekilde dolar dalgalanırken ithalatçı ve ihracatçı hesaplarını neye göre yapacak?

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title