Haberler

Dolandırıcının Telefonuyla Kalp Krizi Geçirdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ile röportaj- PTT şubesinden genel görüntü Bursa'nın Mudanya ilçesinde kendisini telefonla arayan dolandırıcının "Eşini rehin aldık" demesi üzerine talep edilen parayı yatırmaya giden 69 yaşındaki emekli öğretmen, PTT şubesinde kalp krizi geçirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı ile röportaj- PTT şubesinden genel görüntü Bursa'nın Mudanya ilçesinde kendisini telefonla arayan dolandırıcının "Eşini rehin aldık" demesi üzerine talep edilen parayı yatırmaya giden 69 yaşındaki emekli öğretmen, PTT şubesinde kalp krizi geçirdi.Alınan bilgiye göre, emekli öğretmen Şinasi Doğan'ı telefonla arayan bir kişi, "Eşini rehin aldık. Telefonu kapatmadan PTT şubesine git ve 4 bin 500 TL yatır" dedi.Bu kişiye inanan Doğan, yaşadığı panik ve korkuyla PTT şubesine gitti. Parayı yatıracağı sırada fenalaşan Doğan, yere yığıldı.Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Doğan, ambulansla Mudanya Devlet Hastanesine kaldırıldı.Kalp krizi geçirdiği belirtilen ve durumu ağır olan Doğan, daha sonra buradan sevk edildiği Bursa'daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.Olay sırasında şubede bulunan Türk Haber Sendikası Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, içeriden bir bağırma sesi gelmesi üzerine duruma müdahale ettiklerini kaydetti.Avcı, vatandaşın birisinin elinde cep telefonuyla şubeye geldiğini ve görevli bir memurun kulağına eğilerek, "Hanımımı evde rehin aldılar, bana polis çağırın" dediğini anlatarak, şunları kaydetti: "Memur da vatandaşa 'buyurun sizi arkaya alayım' diyor. Arkada bir odada oturtuyor ve polisi arıyor. Vatandaşı sürekli sıkıştırmışlar, parayı yatır diye. O da 'tuvaletteyim şu an çok sıkıştım' diye oyalamış. Polisle memur odaya girerken vatandaş yere düşmüş. Sesi duyunca biz de gittik. Elimizden geldiği kadar müdahale etmeye çalıştık. 112'yi aradık, geldi gerekli müdahaleleri yaptı aldı ve götürdü."Olayı öğrenen Doğan'ın yakınları, hastaneye giderek bilgi almaya çalıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mudanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title