Haberler

Dolandırıcılık Zanlısı Müteahhite 532 Yıl Hapis İstendi

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez satarak alıcıları dolandırdığı iddiasıyla yargılanan firari müteahhit Ahmet Sakızoğlu hakkında 532 yıl hapis cezası istendi.

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez satarak alıcıları dolandırdığı iddiasıyla yargılanan firari müteahhit Ahmet Sakızoğlu hakkında 532 yıl hapis cezası istendi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Orhan Erdoğmuş, Hakan Keskin, Süleyman Kocaman, Fatih Döğer, Tüner Çiçek, tutuksuz sanıklar Erhan Tuğrul, Ali Gököz, Ufuk Kudağ, Erhan Toğaç, Ahmet Topçu, Şirin Ülker, Ümit Daldal, Süleyman Bulgurcu, tarafların avukatları ve müştekiler katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık Süleyman Bulgurcu, mahkemedeki son savunmasında, inşaat teknikeri olduğunu, arsa sahipleri ile oluşan ihtilafların giderilmesi için Ahmet Sakızoğlu'nun kendisini görevlendirdiğini ve ofis kısmındaki satışlar hakkında bilgi sahibi olmadığını savundu.

Hakkında ceza verilme nedenini bilmediğini belirten Bulgurcu, kendisine verilen vekaletnameyi kötüye kullanmadığını ifade ederek, beraatını talep etti.

Sanık Leyla Eren ise yargılama başındaki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, "Ben bu kişilerin 3 ay içinde kim olduklarını çözdüm ve birçok kuruma şikayette bulundum, Başbakanlığın BİMER sistemine de müracaat ettim. Bu kişilerle bir arada bulunmak beni son derece üzmektedir. Beraatıma karar verilmesi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, firari sanık Ahmet Sakızoğlu için aynı daireleri 176 kez sattığı için her bir daire başına 3 yıldan 528 yıl, suç örgütü kurmaktan da 4 yıl olmak üzere toplam 532 yıl hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, yargılanan 32 sanıktan 4'ü hakkında beraat kararı verdi. Diğer zanlılar ise 10 ay ile 163 yıl 8 aya kadar değişen cezalar aldı.

Antalya'da Mayıs 2013'te müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun şirketine operasyon düzenlenmiş ve Sakızoğlu başta olmak üzere birçok kişi gözaltına alınmıştı. Sakızoğlu, 1 yıl 2 ay hapiste kaldıktan sonra müştekilerin mağduriyetini gidereceğini söyleyerek elektronik kelepçe hakkından yararlanmış, Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi sırasında kelepçeyi kırarak firar etmişti. Sakızoğlu hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Kocaman Hakan Keskin Erdoğmuş Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title