Haberler

Dokunulmazlıkların Kaldırılması Konusu

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir şey yok. Bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes adliyeye gidecek, hesabını verecek.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir şey yok. Bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes adliyeye gidecek, hesabını verecek." dedi.

Millletvekili Özbakır, AK Parti Ereğli İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefetin engellemelerine rağmen vize muafiyeti için yasaları meclisten geçirme çabasında olduklarını söyledi.

Mecliste önümüzdeki haftanın yoğun olduğunu anlatan Özbakır, "Mecliste geçtiğimiz günlerde bir olay oldu. HDP'liler bunu provoke ettiler, ertesi gün Anayasa Komisyonu'nda da bir olay oldu, biz ikisinde de oradaydık. Onlar maalesef engellemeye çalışıyorlar. Dokunulmazlığın kaldırılması da sırada biliyorsunuz ama Allah'ın izni ile onların dokunulmazlıklarını kaldıracağız, inşallah meclise götüreceğiz. Herkes dosyası ile adliyenin, hakim ve savcının önüne gidecek." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların sadece bu dosyalar ile ilgili olarak bir kereye mahsus geçici madde ile kaldırılacağını vurgulayan Özbakır şunları kaydetti:

"Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir şey yok, bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes Adliye'ye gidecek, hesabını verecek. Pazartesi günü için anlaşma yapıldı ayın 4'ine kadar süremiz var, bu kanunları tamamladığımız takdirde inşallah serbest dolaşım serbest vizeyi alırız. Muhalefette bundan faydalanacak ama niye karşı çıkıyorlar anlamıyoruz."

HDP'li milletvekillerinin tutum ve davranışlarını da eleştiren Özbakır, "Geçen çarşamba akşamıydı, o HDP'nin vekili var, şu arabada silah yakalatan Ferhat sanırım, çıktı provoke etti, bir sürü şey söyledi orada. Bizim arkadaşlarda müdahale etti, bir olay oldu, üzücü şeyler. Biz istiyoruz ki mecliste herkes yakışan şekilde davransın, madem vekil olmuşlar meclise girmişler, vekilliğe yakışan şekilde olsunlar." değerlendirmesinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile hizmete giren Karabük-Zonguldak arasındaki tren seferlerinin 700 milyon liralık bir yatırım olduğunu ve bu yatırımın 580 milyon lirasının Avrupa Birliği tarafından verildiğini ifade eden Özbakır, Filyos Projesi'nin bir ay içerisinde temelinin atılmasını beklediğini belirtti.

Özbakır, kömür üretimi için sağlanan teşviklerin önemine değinerek, "Eren Enerji'nin sahibi Bakan'a, 'buna benzer teşviklerden bizi faydalandırın Lacoste firması buraya gelir, 10 bin işi çalıştırır' demiş. Teşvik keşke alabilsek ama bu Erdemir bizi mahvediyor. Zengin gözüküyoruz bu da bizim önümüzü tıkıyor. Yani 81 vilayette Zonguldak 29'ncu sırada, inanılır gibi değil." şekilde konuştu.

Toplantıya AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri ile kadın kolları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özbakır Zonguldak AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title