Haberler

Doktorun Darbedildiği İddiası

Tunceli Devlet Hastanesi çalışanları, doktorun hasta yakını tarafından darbedildiği gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Tunceli Devlet Hastanesi çalışanları, doktorun hasta yakını tarafından darbedildiği gerekçesiyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Göz doktoru Ayşe İdil Çakmak'ın, gözüne çamaşır suyu kaçan çocuğunu acil servise getiren G.A. adlı kadın tarafından, hastasına bakılmadığı gerekçesiyle sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldığı ileri sürüldü. Hastane çalışanları, bunu protesto için bir gün iş bıraktı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tunceli Şube Temsilcisi Gürbüz Solmaz, hastane önünde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının, her türlü risk ve mesleki hastalık tehdidi altında hizmet vermeye çalıştığını belirtti.

Doktor Çakmak'ın hasta yakınının sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldığını dile getiren Solmaz, "Bu durumu asla kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

Solmaz, şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini, acil servisin hizmet vermeyi sürdürdüğünü aktardı.

-Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden açıklama-

Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Tunceli Devlet Hastanesi Baştabipliği, ortak bir açıklamayla, Dr. Çakmak'ın darp edilmesini kınadı.

Yazılı açıklamada, yaşanan bu tür üzücü olayların hoşgörü toplumu olan Tunceli halkıyla sağlık çalışanları arasındaki ilişkiyi bozamayacağı belirtilerek, "Dün Tunceli Devlet Hastanemizde hekime karşı uygulanan sözlü ve fiili saldırıyı Tunceli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Tunceli Devlet Hastanesi Baştabipliği olarak şiddetle kınıyoruz. Ancak yaşanan bu üzücü olayın kardeşlik ve hoşgörü toplumu olan Tunceli Halkına mal edilmesini tasvip etmiyoruz. Günümüzde bu tür nahoş olayların Türkiye genelinde sıkça yaşanmakta olması üzücü bir gerçektir" ifadeleri kullanıldı.

Tunceli'ye özverili bir şekilde hizmet eden sağlık çalışanlarının, hoşgörülü ve müstesna Tunceli halkıyla hiçbir problemi olmayacağı, yaşanan bu ve benzer olayların toplumun hiçbir kesimince tasvip edilmeyeceği, sağlık çalışanlarıyla halk arasındaki iyi ilişkileri bozamayacağı vurgulanan açıklamada, "Bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Tunceli halkına özverili ve nitelikli sağlık hizmetleri sunmaya devam edebileceğimizi Tunceli halkı ve kamuoyuna arz ederiz" denildi. - TUNCELİ

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title