Haberler

Doktoralı Personele Maaş TÜBİTAK'tan

Güncelleme:

Maaş desteğinden yararlanmak isteyen kuruluşların 1-17 Temmuz tarihlerinde başvurusu isteniyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı basın açıklamasında doktoralı personel çalıştıran işletmelere maaş desteği vereceklerini açıklayıp Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında "Özel Sektörde Doktoralı Personel İstihdamının Desteklenmesi Çağrısı" yapılacağını söyledi. Bu destekten yararlanmak isteyen kuruluşların 1-17 Temmuz 2015 tarihlerinde başvurması gerekir.

Işık, Türkiye'de doktora mezunlarının istihdam oranlarının çok az olduğunu belirterek, "Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından belirlenen çerçevedeki kuruluşlara sağlanacak destek ile kariyerinin başlangıç seviyesindeki doktoralı araştırmacıların özel sektörde istihdamının artırılması amaçlanıyor." dedi.

DOKTORALI PERSONEL NE KADAR DESTEK ALACAK?

TÜBİTAK kuruluşlara 6 aylık dönemler halinde 24 ay süreyle 2 brüt asgari ücret desteği verecek. Bu süre içerisinde büyük ölçekli işletmelerde en az 3, küçük ölçekli işletmelerde ise en az 1 doktoralı araştırmacı istihdam etmesi şartı aranacak. Bu çağrı kapsamında istihdam edilebilecek doktoralı araştırmacıların doktora mezuniyet tarihi ile desteklenen kuruluşta işe başlama tarihi arasındaki süre en fazla 5 yıl olması gerekiyor.

HANGİ KURULUŞLAR BAŞVURABİLİR?

TÜBİTAK'ın çağrısına 5746 sayılı Kanun kapsamındaki Ar-Ge merkezi işletmeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren sermaye şirketleri ve daha önce TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında yürütülen bir program çerçevesinde en az bir projesi desteklenmiş ve tamamlanmış sermaye şirketleri başvurabilecek. Kuruluşlar 1-17 Temmuz tarihleri arası ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek, ayrıntılı bilgilerin TÜBİTAK'ın www.tubitak.gov.tr adresli sitesinden edinilebileceği belirtildi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fikri Işık Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title