Haberler

Doğu Karadenizli Makine İmalatçıları Fas'ta Yeni Pazarlar Arıyor

Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği koordinasyonunda yürütülmekte olan “Doğu Karadeniz Bölgesi Makine İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracat Kapasitesinin Arttırılması” projesi kapsamında bölgenin önde gelen makine üreticisi firmaları Fas’ta yeni pazarlar arıyor.

Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği koordinasyonunda yürütülmekte olan "Doğu Karadeniz Bölgesi Makine İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracat Kapasitesinin Arttırılması" projesi kapsamında bölgenin önde gelen makine üreticisi firmaları Fas'ta yeni pazarlar arıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "Siyasi istikrarının yanı sıra stratejik coğrafi konumu sebebiyle diğer Afrika ülkelerine açılan kapı olma özelliği taşıyan Fas bölgesel bir merkez olarak değerlendirilen bir ülkedir. Bu nedenle Fas üzerinden diğer Afrika ülkelerine ürünlerin satılma ihtimali olması nedeniyle de FAS pazarı başta makine sektörü olmak üzere bir çok sektörde büyük avantaj ve elveriş olanakları sunmaktadır. Ayrıca zenginleşen ekonomi ve buna bağlı tüketim malları talebinin karşılanmasında, ülke içi üretimin, teknoloji ve miktar olarak yetersiz kalması, alt yapı yatırımlarına son zamanlarda oldukça hız verilmesi ve de çalışma ve yabancı sermaye mevzuatlarının uluslararası standartlar açısından yeterince liberal olması Fas'ın ticarette potansiyel arz eden ve yükselen bir pazar olarak ön plana çıkarmaktadır. Diğer taraftan, Fas pazarında ülkemiz malları imajının 'kaliteli ve iyi' olması, nakliye sürelerinde ve imkanlarında yaşanan olumlu gelişmeler, vize uygulamasının bulunmaması ve uçuş kolaylıklarının iş adamlarımıza serbest seyahat imkanı sunması, kültürel benzerlik, tarihi bağlar, özellikle aynı dinden oluşumuz, ülkemiz insanına duyulan genel sempati, zenginleşen ekonomi ve buna bağlı oluşan talebin karşılanmasında ülke içi üretimin ve teknolojinin yetersiz kalması gibi avantajları bulunmaktadır" dedi.

Öte yandan Fas'a düzenlenen ticari ziyarete bölge makine sektörünü temsilen 8 firmadan 12 temsilci katılırken, ikili görüşmelere 41 Faslı işadamı katılarak anlaşmalar yapıldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi Ekonomi Bakanlığı Afrika Fas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title