Haberler

Doğu'da Yoğun Kar Yağışı - Kars/

Doğu Anadolu'da etkili olan kar, hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu'da etkili olan kar, hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede dün akşam saatlerinde başlayan kar, özellikle gece saatlerinde, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzincan'da etkisini gösterdi.

Sabah saatlerine kadar devam eden kar sebebiyle, beyaza bürünen söz konusu kentlerdeki kar kalınlıkları Ağrı'da 2, Erzurum ve Kars'ta 7, Ardahan'da 25 santimetreye yükseldi. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü.

Kar sebebiyle Erzincan kent merkezinde 45, Refahiye ilçesinde 60 ve Üzümlü ilçesinde de 22 olmak üzere 127 köy yolu ile Erzurum'daki 84 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede kapalı yolların ulaşıma açılması ve diğer yolların da kapanmaması amacıyla Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.

Ekipler, iş makineleri desteğinde gece saatlerinde yoğunlaştırılan karla mücadele çerçevesinde kapalı yolları açmanın yanı sıra tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

Kar ve buzlanma sebebiyle bazı sürücülerin yollarda ilerlemekte güçlük çektiği bölgede, sabah saatlerinde bazı yöre sakinleri araçlarındaki, esnaflar ise işyerlerinin önündeki karı temizledi. Bölgede, belediye görevlileri de kaldırımlardaki kar ve buzu temizlemek için çalışma yaptı.

Kartpostallık görüntüler oluşan bölgede, bazı çocuklar ile vatandaşların da kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title