Haberler

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Doğu Anadolu Tarım Fuarı Açılış kurdelesi kesimi Fuardan görüntü Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuşması Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun konuşması Traktörlerden görüntü Doğu Anadolu Tarım Fuarı açıldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı'nın açılışı yapıldı Erzurum Valisi Altıparmak: "2012'de Erzurum'un tarım potansiyeli, toplam hasıla 750 bin liraydı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Doğu Anadolu Tarım Fuarı

Açılış kurdelesi kesimi

Fuardan görüntü

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuşması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nun konuşması

Traktörlerden görüntü Doğu Anadolu Tarım Fuarı açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı'nın açılışı yapıldı

Erzurum Valisi Altıparmak:

"2012'de Erzurum'un tarım potansiyeli, toplam hasıla 750 bin liraydı. Bugün ise 3 milyar lira. Bu artış basit bir hareketle, yani tarım makineleriyle, sulama teknikleriyle olabiliyor"

Doğu Anadolu Tarım Fuarı, 250 ulusal ve uluslararası firmanın katılımıyla Erzurum'da açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı.

Yerli ve yabancı 250 firmanın katıldığı fuarda, firmaların tarım makineleri ile ürünleri çiftçilerle buluştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, fuar açılışında yaptığı konuşmada, kentte önceki günlerde düzenlenen kitap fuarının büyük ilgi gördüğünü hatırlattı.

Kitap fuarının ilgi görmeyeceğini düşünen bazı yayıncıların kente tedirgin geldiklerini ancak gördükleri ilgi karşısında şaşırdıklarını anlatan Altıparmak, şunları söyledi:

"Bazı firmalar kitaplarımız elimizde kalır diye korkmuştu ama fuar o kadar ilgi gördü ki bazı firmalar tırlarla satışa sunmak üzere kitap istetti. Bugün ise tarım fuarı gerçekleşiyor. İnanıyorum ki firmalar ve çiftçiler fuardan kazançlı çıkar. 2012'de Erzurum'un tarım potansiyeli, toplam hasıla 750 bin liraydı, bugün ise 3 milyar lira. Bu artış basit bir hareketle, yani tarım makineleriyle, sulama teknikleriyle olabiliyor. İnanın belki ürünü tonaj olarak ikiye katlayamayabiliriz ama geliri rahatlıkla katlarız. Fuarlarda esnaf da firmalar da çiftçi de kazanıyor. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuarlarla şehirde bir zenginleşmeyi hep beraber göreceğimize inanıyorum."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da Erzurum'un tarım ve hayvancılığın Türkiye'de en iyi ve güzel yapılacağı illerden birisi olduğunu dile getirdi.

Hayvancılık konusunda alınan tedbirlerle ilde her geçen gün hayvancılıkta ilerleme kaydettiğini belirten Tavlaşoğlu, "Bu yeterli değil. Dünya var oldukça tarım ve hayvancılık hem istihdam hem kalkınma konusunda en stratejik konulardan bir tanesi. Kendi kendimize üreten bir ülke olmamız için tarım ve hayvancılığa daha fazla yatırım yapma konusunda hem fikiriz." dedi.

Ilıca yolundaki fuar alanında düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarı, 4 gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Erzurum Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title