Haberler

Doğanevler Meydana Kavuşuyor

Güncelleme:

Osmangazi'de Mahalleler Meydana Kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi, plansız yapılaşma yaşam alanı yoğun olan mahallelere nefes aldıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Doğanevler mahallesinin çehresini değiştirecek meydan düzenlemesi için kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalar, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıllarca çarpık ve plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlarla boğuşan ilçede, hizmet üretebilmek adına kamulaştırmalar gerçekleştiren ve yapılan kamulaştırmalar sonucu elde edilen boş alanlara mahallelerin ihtiyacı olan park, meydan ve yeşil alan düzenlemeleri yapan Osmangazi Belediyesi, son olarak Doğanevler Mahallesine nefes aldıracak meydan projesinin startını verdi.

Yapılacak meydan, çocuk parkı ve yeşil alan düzenlemesi için Doğanevler Camii çevresinde bulunan konutlar, vatandaşlarla yapılan görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanmasının ardından kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar sonucu elde edilen yaklaşık 1500 metrekare bir alanda, içerisinde oturma ve dinlenme alanlarının da olacağı meydan ve yeşil alan düzenlemesi ile Doğanevler mahallesi, yıllardır özlemini çektiği meydana kavuşmuş olacak. Yetkililer, proje hazırlıkları tamamlanan meydan düzenlemesi ile ilgili çalışmaların, yıkımların tamamlanmasının ardından başlayıp, kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title