Haberler

Doğal Ürünler Tarladan Sofraya Ulaştırılıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yaylası'nda üreticiler tarafından doğal olarak yetiştirilen ürünler kentte kurulan üretici pazarında vatandaşlara ulaştırılıyor.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yaylası'nda üreticiler tarafından doğal olarak yetiştirilen ürünler kentte kurulan üretici pazarında vatandaşlara ulaştırılıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ürünlerin ilk elden halkla buluşmasını sağlamak amacıyla çarşamba günleri üreteci pazarı kurduklarını söyledi.

-Sembolik olarak 1 lira ücret alıyoruz

Belediye olarak göreve geldikleri günden itibaren başlattıkları Kırsal Kalkınma Projesi ile vatandaşların her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirten Gümüş, "Bu anlamda çiftçilerimize destek vermek için üreticilerimizin Açık Pazaryeri'nde stant kurmalarını teşvik ediyoruz. Yönetmelik gereği sembolik olarak bu stantlardan da 1 lira gibi bir ücret alıyoruz. Burada önemli olan bölge üreticimizi desteklemek ve üreticilerimizin doğal ürünlerini halkla buluşturmak." diye konuştu.

Gümüş, 198 standın bulunduğu ve tümünün bölge üreticilerine ayrıldığı üretici pazarı dışında, ilçe merkezinde 8 semt pazarı bulunduğuna işaret ederek, "Belediye olarak üreticilerimizi desteklemeye, onların tarım ve çiftçilik yapmalarını teşvik etmeye ve çeşitli imkanlar sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Üretici ve semt pazarlarında zabıta tarafından denetimlerin de devam ettiğine vurgu yapan Gümüş, şöyle konuştu:

"Zabıta ekiplerimiz tarafından pazarlarımızda etiket, satış, hijyenine uyumluluk, belge, giriş çıkış saatleri, ölçü ayar sistemleri ve tarla üretimi kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor. Belediye olarak çalışmalarımız, hem üreticilerimize destek olmak hem de halkımızın doğal ve sağlıklı ürün tüketmesini sağlamak adına devam edecek."

Karabağlar Yaylası'nda üretim yapan çiftçiler ise ürünleri ilk elden doğal olarak vatandaşlara ulaştırdıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bahattin Gümüş Karabağlar Menteşe Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title