Haberler

Doğal Ortamda Tavuk Çiftliği Kurdular

Güncelleme:

Kahramanmaraşlı bir çift, doğal ortamında yetiştirdikleri tavuklardan hem lezzetli beyaz et, hem de organik yumurta üretiyor.

Doğal ortamda tavuk çiftliği kurdular- Kahramanmaraşlı bir çift, doğal ortamında yetiştirdikleri tavuklardan hem lezzetli beyaz et, hem de organik yumurta üretiyor- Girişimci Kırık: "Ağır geçen kış şartlarının atlatabilirsek çiftliği büyütmek ve organik yumurtaları ilçe dışına pazarlamak istiyorum"KAHRAMANMARAŞ (AA) - Andırın ilçesinde yaşayan Kırık çifti, doğal ortamda kurdukları tavuk çiftliğinden hem lezzetli beyaz et, hem de organik yumurta üretiyor.İlçeye bağlı Kaleboynu Mahallesi'nde yaşayan Harun ve Seher Kırık çifti, 8 ay önce bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine evlerinin önüne kurdukları çiftlikte temin ettikleri bin 100 tavuğu yetiştirmeye başladı. Yaklaşık 4 dönümlük alanda doğal yöntemlerle beslenen tavuklar, günlük 700 yumurta üretiyor.Girişimci Harun Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını, gözünde yaşanan rahatsızlık nedeniyle daha zahmetsiz farklı bir iş denemeye karar verdiğini söyledi.Eşinin de desteğiyle doğal ortamda tavuk yetiştirme kararı aldığını anlatan Kırık, şöyle konuştu: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde bir tanıdığımıza tavuk yetiştirmek istediğimi söyledim. O da bunun 'karlı bir yatırım olduğunu' söyledi. Yerimiz de müsait olduğu için böyle bir çalışmanın içerisine girdik. ilk etapta bin 100 tavuk ile başladım. Sonra 200'nü bir arkadaşıma verdim. Günlük ortalama 700 civarında yumurta alıyorum. Pazarlamada sorun yaşamıyorum. İlçedeki marketlerde ve halk pazarında tüketicilere ulaştırıyorum. Ağır geçen kış şartlarının atlatabilirsek çiftliği büyütmek ve organik yumurtaları ilçe dışına pazarlamak istiyorum."Kırık, tavukların bakımını yazın tarlasına, kışın da evinin yanında bulunan bahçesinde kurduğu çadırda yaptığını kaydetti.- Doğal ortamın farkıKırık, doğal ortamda yetiştirdiği tavukların diğer çifttik tavuklarına göre hem beyaz et hem de yumurta açısından daha sağlıklı olduğun öne sürdü. Tavukları yaz aylarında yonca, kış aylarında ise mısır, buğday ve arpa ile beslediğini dile getiren Kırık, "Doğal ortamda yetişen tavukların etinin lezzetinin de arttığını duymuştum. Arada tavuk sattığım kişiler, etinin lezzetli olduğunu söylüyor" diye konuştu.Seher Kırık ise yaptığı işten memnun olduğunu, tavukların yemini ve suyunu verip yumurtalarını topladığını ifade etti.Muhabir: Muammer Coşkun Yayınlayan: Ahmet Caner Baysal .

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Andırın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title