Haberler

Doğa Sporcusu Gökhan Türe'ye Şiirli Veda

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,(DHA)- TÜRKİYE'de sualtı dünyası başta olmak üzere doğa koruma alanındaki girişimlerin öncülerinden olan ve kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gökhan Türe, memleketi Tekirdağ'da gözyaşlarıyla toprağa verdi.

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,(DHA)- TÜRKİYE'de sualtı dünyası başta olmak üzere doğa koruma alanındaki girişimlerin öncülerinden olan ve kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gökhan Türe, memleketi Tekirdağ'da gözyaşlarıyla toprağa verdi. Türe'nin cenaze töreninde kızı Tuna Su, babasına ardından okuduğu şiirle veda etti.

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde (GATA) kanser tedavisi gören 52 yaşındaki Gökhan Türe, dün vefat etti. Türe içi bugün memleketi Tekirdağ'da cenaze töreni düzenlendi. Rüstempaşa Camisi'ndeki törene babası emekli Tümgeneral Erdinç Türe, annesi Sevgi Türe, kızı Tuna Su Türe ve eski eşi Aslı Evrensel, emekli Orgeneral Çevik Bir, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ODTÜ'den gelen öğrencileri ve yakınları katıldı.

Camide taziyeleri kabul eden baba Erinç Türe ayakta durmakta zorlanırken, kızı Tuna Su Türe ise babasının ardından şiir okuyarak veda etti. Tuna Su Türe'nin şiiri okuduğu sırada cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Gökhan Türe'yi yakından tanıdığını belirten emekli Orgeneral Çevik Bir de, "Gökhan Türe Tuna nehrini ilk defa salla geçen kişiydi. Bu konuda çok iyi çalışmalar yapardı. Allah nur içinde yatırsın" dedi.

Rüstempaşa Camisi'ndeki kılınan namazın ardından Türe'nin cenazesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

GÖKHAN TÜRE KİMDİR?

1962 yılında Tekirdağ'da doğan ve yaşamını uzun yıllardır Antalya'nın Kaş İlçesi'nde sürdürdüğü belirtilen Gökhan Türe, dalış rehberliği ve sualtı fotoğrafçılığının yanı sıra doğa sporları konusunda çalışmalar yürüttü. 1985'te ODTÜ Sualtı Araştırmaları Topluluğu'nun fikir babası ve (ODTÜ SAT) kurucularından biri olan Türe, Türkiye'de sualtı araştırmaları konusunda pek çok dernek ve projenin oluşumuna da öncülük etti.

RY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)

DHA-Genel - Türkiye-Tekirdağ - Ruhan YALÇIN

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Türe Çevik Bir Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title