Haberler

Doğa Koleji Oxford Kalite Programı

Güncelleme:

Doğa Koleji, dünyanın prestijli yayıncılık kuruluşu Oxford University Press ile işbirliği yaptı.

Doğa Koleji ve Oxford University Press, İngilizce eğitiminde mükemmeli yakalama hedefini paylaşan dünya okullarının katıldığı "Oxford Kalitesi Programı" kapsamında müfredat, ölçme-değerlendirme gereçleri ve öğretmen eğitiminde en yüksek kaliteyi sağlamak için birlikte çalışacaklar.

Doğa Koleji eğitim sektöründeki tecrübesini, 300 yıllık tarihi ile dünyanın en prestijli yayıncılık kuruluşu olan Oxford University Press ile birleştirdi. Oxford Üniversitesi'nin yayıncılık kuruluşu Oxford University Press ile işbirliği anlaşması yapan Doğa Koleji, İngilizce eğitimini yeniden tanımlıyor.

Doğa Koleji, Oxford Kalite Programını uygulayarak öğrencileri , öğretmenleri ve ebeveynleri benzeri olmayan bir içerikle buluşturuyor. Doğa Koleji öğrencileri, akademik içeriğin Oxford Univrsity Press standartları doğrultusunda yapılandırıldığı ve bu içeriğin %100 Oxford University Press akademik danışmanlığı ile yönetildiği bir eğitim alıyorlar. Doğa Koleji Quality School programı yalnızca yazılı materyallerden oluşmuyor, 21.yy eğitim yönetimi doğrultusunda öğrencilerin teknoloji yeterliliği göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle de "basılı ve online içeriğin birlikte kullanıldığı" eğitim sistemi temel alınıyor. Doğa Koleji Oxford Quality School programında öğrencilerin dil gelişim takibi Oxford Test of English ile uluslarası standartlarında ölçme değerlendirme araçlarıyla hazırlanıyor.

Eğitimde mükemmelliği sağlayacak olan Oxford University Press tablet içeriği, akıllı tahta materyalleri, web üzerinden veli desteği, dijital sözlük ve dijital okuma kütüphanesi Doğa Koleji Oxford Quality Okullarının ayrıcalıklı öğrencilerine sunuluyor. Anaokulundan liseye tamamen İngilizce konuşulan bir ortamda bulunan öğrenciler, "Oxford Street" programı ile yurtdışındaki sosyal yaşamı deneyimliyor, iletişimsel yeterliliklerine yön veriyor.

Yurt Dışında Eğitim Fırsatı

Doğa Koleji ile Oxford University Press arasındaki Quality School işbirliği, Oxford University Press İngiltere merkez yönetimi tarafından takip ediliyor. Oxford Quality School programının Türkiye dışında uygulandığı farklı ülkelerdeki seçkin eğitim kurumları ile Doğa Koleji arasındaki iletişim ağının ve bilgi alış verişinin sağlanması için İngiltere merkezde düzenlenecek yıllık toplantılarla iş birliğine farklı vizyonlarla da değer katmak hedefleniyor. Doğa Oxford Quality School öğrencileri, içeriği Oxford university Press tarafından oluşturulan 2 haftalık yurt dışı eğitim programına da dahil olabilecekler ve Doğa Oxford Quality School'da eğitimini 1.likle tamamlayan öğrenciler, Oxford university Press sponsorluğunda 2 hafta İngiletere Eğitim bursuna hak kazanacaklar.

Her yıl isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir bölümünü Oxford University Press tarafından hazırlanan içerik ile yurt dışında alabiliyor. "Oxford Delegates" ulusal ve uluslararası konferanslara ve projelere katılarak sosyal ve lider yönlerini geliştiriyor. Ayrıca ölçme-değerlendirme araçlarından akademik müfredata, dijital kaynaklardan veli desteğine kadar tüm içerik Oxford University Press danışmanlığı ile hazırlanıyor, Doğa Koleji farkı ile sunuluyor. Doğa Koleji Oxford Quality School'da sadece İngilizce derslerinde değil; branş, SOES ve t-MBA derslerinde de eğitim dili olarak İngilizce kullanılıyor. Böylece öğrenciler özel alanlara yönelik içerik ile de buluşuyor.

Dijital Eğitim Dijital Kütüphane

Öğrencilerin hem evden hem de okuldan ulaşabilecekleri kesintisiz ve sınırsız öğrenme olanağı sunan Oxford University Press'in tüm dijital içeriği, Doğa Koleji'nin eşsiz teknoloji imkânları sayesinde dijital kütüphanede buluşuyor. Doğa Koleji Oxford Quality School, öğretmenlerin kişisel ve akademik gelişimleri için İngiltere'de sertifikalı programlar sunuyor, böylelikle öğretmenler eğitim içeriğini sürekli güncel tutuyor.

Oxford Kalite Programı global bir çözüm önerisi

Oxford Kalite programı, İngilizce öğretiminde entegre bir çözüm arayan, uluslararası standartlarda öğretmen eğitimi, ölçme değerlendirme ve müfredat geliştirme hedefi olan eğitim kurumları için oluşturulmuş bir çözüm ortaklığıdır. Oxford Yayınları Genel Müdürü Emrah Özpirinççi, "Yıllardır İngilizce öğretiminde müşterek çalıştığımız Doğa Koleji ile yapmış olduğumuz farklı görüşmelerde kendilerinin çok farklı vizyonlarının olduğunu ve temel hedeflerinin eğitimde bedeli ne olursa olsun kaliteden taviz vermemek olduğunu, öğrencisinin yanı sıra öğretmenine ve öğretmenin eğitimine de önem verdiklerini görünce Doğa Koleji ile farklı bir çalışma ve işbirliği geliştirme ve gerçekleştirmeye karar verdik" dedi.

Doğa Koleji ile işbirliğinin Oxford University Press için ayrı bir yeri olduğunu belirten Emrah Özpirinççi "Amacımız bu işbirliğini çok daha ileriye götürmek. Doğa Koleji ile olan bu özel işbirliğimiz aynı zamanda Oxford University Press'in İngiltere merkez yönetimi tarafından da takip edilip, şekillendiriliyor.

Şu gerçeği unutmamak gerekir; öğrencilerimizin iyi yetiştirilebilmesinin temelinde geleceği düşünerek planlanmış bir müfredatın dışında iyi eğitilmiş, deneyimli ve motive olmuş öğretmen gerçeği var.

Müşterek amacımız özellikle bağlı olduğumuz Oxford Üniversitesi'nin gerekli birimlerinin de desteğini alarak eğitim alanında en iyisini yapabilmek" dedi.

Eğitimde mükemmellik için ortak hedefler

Doğa yönetimi ve Oxford Kalite Programı uzmanlarının Memorandum of Understanding'deki "eğitimde mükemmellik" için aldıkları ortak hedefler doğrultusunda, bu seçkin programda eğitim alan öğrencilerin, gelecekte de bu mükemmelliği gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki seçkin üniversitelerde devam ettirebilecek donanımda yetişmeleri amaçlanıyor. Bu yüksek donanımın alt yapısı da "kişisel iletişim becerileri"nden temelli İngilizce modülleri ve İngilizce branş dersleri ile öğrencileri daha okul yıllarında iş hayatına hazırlayacak bilgi ve terminolojinin müfredata entegre edildilmesi ve teorik bilginin partiğe döküldüğü proje çalışmaları ile oluşturuluyor.

Ayrıcalıklı dil eğitimi kampüslerde

Doğa Koleji Oxford işbirliği ile şu anda Kurtköy Doğa Koleji kampüsünde başlayan ayrıcalıklı dil eğitimi konsepti, Çekmeköy, Maltepe Başıbüyük, Ataşehir 2, Çamlıca, Halkalı 2, Batışehir, Bahçeşehir 2, Gaziantep, Antalya, Adana, Ankara ve İzmir kampüsleriyle devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğa Koleji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title