Haberler

Doğa Koleji Öğrencileri Nasa'da

Güncelleme:

Doğa Koleji t-MBA öğrencileri "Yerinde Eğitim" felsefesiyle uzay teknolojileri üssü NASA'yı ziyaret etti.

Kendine özgü eğitim metodları ve uygulamalarıyla Türkiye ve dünyaya örnek olan Doğa Koleji t-MBA öğrencileri, uzay konseptinde eğitim sürecinde NASA'ya bir gezi düzenledi. Gezi süresince öğrenciler NASA'daki uzmanlarla bir araya gelme fırsatı yakalarken, finansın kalbi sayılan Wall Street'i tanıma, Beyaz Saray yetkilileriyle bir araya gelme ve dünyanın en iyi eğitim veren üniversitelerini ziyaret etme olanağı yakaladılar.

Doğa Koleji, t-MBA öğrencileri uzay konseptli eğitim sürecinde NASA'yı ziyaret etti. "Yerinde eğitim" felsefesiyle dünyanın en önemli uzay üssünde uzmanlarla bir araya gelen öğrenciler, sorularıyla ABD uzay çalışmalarının koordinatörlüğünü bünyesinde toplayan NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) uzmanlarını terletti.

Doğa Koleji Coğrafya ve Felsefe Bölüm Başkanı Said Çakır, NASA Yurtdışı Eğitim Programı ile ilgili görüşlerini "Kültür başkenti Washington DC'de bulunan ve yılda 8 milyondan fazla insanın ziyaretiyle Amerika'nın en sık ziyaret edilen müzesi olan The Smithsonian's National Air And Space Museum'da (Smithsonian Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi) havacılık, uzay keşfi ve gezegen bilimi ile ilgili binlerce eser bulunuyor. Müze; Amerikan ruhunu yansıtan, uçuş tarihinde, bilim ve teknolojide başarılara yol açan, eğitici aktiviteler, konferanslar ve performanslar sunuyor. 1976 yılında açılan ve Smithsonian Kompleksi'nin kalbinde yer alan, Washington D.C.'deki müzede uçuşlara ait en heybetli ikonlardan bazıları gösterime sunuluyor. Bu geziyle öğrencilerimiz uçuş ve havacılık teknolojileri alanında gelinen noktayı keşfediyor, uzay bilimleri alanında öngörü ve vizyon kazanıyor. İlk olarak 2011 yılında başladığımız bu program bu yıl 4'üncü kez uygulandı. Bu yıl 197 lise, 32 ortaokul öğrencimizin katıldığı programdan faydalanan toplam öğrenci sayımız ise 1000'e ulaştı. Öğrencilerimizin programa gösterdiği bu yoğun ilgi bizi her yıl daha heyecanla hazırlık yapmaya da teşvik ediyor" şeklinde ifade etti.

New York'ta siyaset, finans, kültür, sanat ve tarihle iç içe bir şehir turu

Doğa Koleji t-MBA öğrencileri 24 saat uyumayan şehir New York'ta ve dünya siyasetinin merkezi Washington'da yoğun bir tur programıyla Amerika'yı yeniden keşfettiler. Amerika'nın en belirgin özellikleri olan çok yönlülük ve çok kültürlülüğü New Yok'un merkezinde birebir teneffüs eden öğrenciler 'yerinde eğitim'in avantajını yaşadılar.

Geleceğin yöneticileri olarak lise sıralarında MBA eğitim sürecine ilk adımlarını atan t-MBA öğrencileri finansın kalbi sayılan Wall Street'te ekonomi dünyasının nabzını yakalarken, New Yok'un sembolü olan Empire State, Özgürlük Anıtı, Times Meydanı, 5th Avenue ce Central Park'ta farklı kültürleri tanıdılar.

Bunu yanı sıra öğrenciler dünyanın en iyi eğitim kurumları arasındaki Columbia Üniversitesi, New York Üniversitesi, Fordham, Long Island ve Barnard Üniversiteleri'ni gezerek buradaki eğitim olanaklarını tanırken, Museum of Modern Art ve Metropolitan Museum'da kültür, tarih ve sanatı yerinde ziyaret ettiler.

Siyasetin kalbinin attığı şehir Washington

Doğa Koleji t-MBA öğrencileri uzay konseptli eğitim sürecindeki NASA gezisi kapsamında Amerika'nın ekonomik, kültürel ve siyasi merkezlerini de yerinde tanıdılar. New York'un ardından Washington'da devam eden gezide t-MBA öğrencileri Birleşmiş Milletler Parlamentosu ve Beyaz Saray'ı ziyaret ettiler, buradaki yetkililerden Amerikan ve dünya siyaseti hakkında bilgi aldılar.

Sadece gezmiyor, yerinde öğreniyorlar!

Doğa Koleji Coğrafya ve Felsefe Bölüm Başkanı Said Çakır, gezi programı ile ilgili olarak "Öğrencilerimizle binlerce kilometre kat ederek çıktığımız bu yolculuğumuz sadece gezi amaçlı değil. NASA Yurtdışı Eğitim Programı olarak nitelendirdiğimiz 10 günlük programda Lincoln Memorial, White House, Old Post Office, The Capitol (Parliment) Library of Congress, SmithsonianNational Air and Space Museum, Princeton University, Columbia University, Down Town, Mid Town & Up Town, Harlem, Wall Street, Ground Zero, South Sea Port, Rockefeller Center, Times Square, Central Park, CNN New York Building, Apple Store, Little Italy, China Town, Lower Manhatten, Metropolitan Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, National Geographic ziyaretleriyle öğrencilerimize Amerika'da ekonomi, siyaset, kültür, sanat ve tarihin kalbinin attığı noktaları tanıtıyoruz. Bu yoğun program ve aktivitelerle öğrencilerimize "yerinde eğitim" fırsatı sunuyoruz. Gezi kapsamındaki bu önemli bölgelerde öğrencilerimiz bilimin, mühendisliğin, ekonominin, sanatın ve kültürlerin ulaştığı boyutları gözlemleyip, geleceğe dair projeler tasarlamak için öngörü kazanıyor. Bu programlar onlara çok önemli bir vizyon katıyor. Ayrıca, yabancı dilin önemini ve kültürler arası iletişimi de pekiştirdikleri bu eğitim programında pek çok kazanım elde ediyorlar" şeklinde açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Doğa Koleji Nasa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title