Haberler

Doğa Harikası Bölgeye Balık Çiftliği Yapılması Tepki Çekti

Sivas'ın Kangal İlçesine bağlı Etyemez köyü yakınlarındaki Terelik adı verilen kanyon bölgesine balık çiftliği yapılmasına köylüler tepki gösterdi.

Sivas'ın Kangal İlçesine bağlı Etyemez köyü yakınlarındaki Terelik adı verilen kanyon bölgesine balık çiftliği yapılmasına köylüler tepki gösterdi. Nadir görülen doğal yapıya zarar vereceği düşünülen çiftliğin durdurulması için köylüler harekete geçti.

Kangal ilçe merkezine 28 kilometre mesafede bulunan Etyemez köyü yakınındaki 'Terelik' adı verilen doğal mesire alanı yakınında hazineye ait arazi kısa bir süre önce çeşitli yerlerde balık çiftliği işletmeciliği yapan Necdet Yılmaz'a verildi. Bölgedeki dağlardan çıkan ve 'Ilıca' adı verilen doğan kaynak suyunun işletim hakkını da İl Özel İdaresi aracılığı ile 30 yıllığına kiralayan Yılmaz, balık çiftliği kurmak için çalışmalara başladı.

Çalışmaların başlamasının ardından durumdan haberdar olan köylülerden bir kısmı, bölgedeki doğal yapının korunması için çalışma başlattı. Fırat Nehri'nin kollarından Tohma çayının başlangıç noktası olan, özellikle dağcılık ve doğa sporları gönüllülerinin gözde mekanları arasında yer alan bölgenin korunması için köylüler çalışma başlattı.

SİT ALANI OLSUN BAŞVURUSU

Köy sakinlerinden İhsan Arslantaş, çalışmadan geç haberdar olduklarını ve üzüldüklerini belirterek, "Böylesine doğal güzelliği olan bir bölgenin içerisine betonlaşmanın ve çevreye zararlı bir balık çiftliğinin kurulmasına gönlümüz razı değil. Konuyu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na taşıdık. Buranın doğal SİT alanı olarak ilan edilmesini istiyoruz. Ayrıca bu talebimiz değerlendirilinceye kadar, mevcut çalışmaların durdurulması için de İdare Mahkemesi'ne başvuru yapacağız. Burası çevre köylerin kullandığı ortak bir mesire alanı. 3-4 kilometrelik olağanüstü bir kanyon var. Yazın şenlik alanı olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Köylülerden Erhan Bahçıvan ise burada balık çiftliği istemediklerini belirterek, "Burada bazı alanlar özel mülk. Her ne hikmetse balık çiftliği işletmecisine tahsis edilen araziler hazine arazisi olarak gözüküyor. Sanki cımbızla seçilmiş gibi. 2009 yılında tapu-kadastro çalışması yapılırken, bu alan hazine arazisi olarak kayda geçmiş ve burası şimdi balık çiftliği olarak kiraya veriliyor. Biz bunu yaptırmamak için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Bu doğal yapının bozulmasını istemiyoruz" diye konuştu.

'HER ŞEY YASAL'

Kiraladığı alanda yavru alabalık çiftliği kurmak için çalışmalarını başlatan Necdet Yılmaz, yaklaşık 3 yıldır hazırlık yaptığını ve gerekli işlemleri tamamladığını belirterek, "Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, kiralamak için başvurularımız oldu. Köy muhtarının da bilgisi dahilinde bu çalışmaları yaptık. Suyun kullanım hakkını da İl Özel İdare'den alarak verdiğimiz taahhütleri yerine getirdik. Dolayısıyla burada yasal olmayan bir şey yok" dedi.

Doğaya zarar vermek gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Yılmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile akraba olduğu yönündeki iddialara ise, "Her hangi bir akrabalığımız yok. Aynı ilçenin insanıyız ve doğal olarak tanışıyoruz. Ancak bunun buradaki çalışma ile hiç bir ilgisi yok" diye konuştu.

Balık çiftliği kurmak için çalışma yapılan alanda bazı irili ufaklı ağaçların da kesildiği, doğal kaynak suyu akışını düzenlemek için de beton set yapıldığı görüldü. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Yılmaz Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500

Yorumlar (4)

Osman ARSLANTAŞMobil-IOS:

Elin Adam'ı gelirkenmiş. O köy insanı 500-600 hane dışarıda yaşıyor. Napacaktık elimizde silahla bekleyecekmiydik gece gündüz? Nerde hukuk devleti diyeceğine memleketin Adam'ı nerde diyorsun. Kangallısın büyük ihtimalle Terelik kesin bir yemiş içmişliğin vardır. Yoruma bak

0
0
yanıtYanıtla
Kangallı:

Elin Adamı gelirken memleketin adamı neredeydi !!!

0
0
yanıtYanıtla
Aygul Buga oglumobilWeb@haberler.com:

Ben sahzen karşıyım yapılmasından dedelerimizden kalma bunlar balık goruncemi yapmaya başladılar siz nasiplenecekseni yapmayin bizim koylulerimiz nasibini alsin tutsun yesinler soyleyin kim izin verdiyse paranizi gidin alin 30 yılın dolunca ne oluyor sen 25sene ugrasiyorsan git orda yap buraya göz dikme burasi olumlu dünya köylülerin ağını alacaksan azabinida cekersin kiraladim diyorsun sonra ne oluyor kiran bitince betondan başka birşey kalmayacak bakalım sen yasayabilecenmi gördüm senisendede hhastalık vardır tansiyon seker kolesterolgit amca neden geldiysen orda kal colugun çocuğun torunun yüzü hurmetine orda kal köyümüzde gelme

0
0
yanıtYanıtla
Osman ARSLANTAŞ:

Bu topraklar 250 yıldır bir çivi bile çakmadık elin adamı geliyor Sivas''ın ortak değerini katlediyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title