Haberler

Diziler Yeni Bir Sektör Açtı

Kahramanlarının ne giydiğini,netaktığını, hangi koltukta oturduğunu merak edenler dizisponsorlari.com'da buluşuyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de günde ortalama 4-5 saat TV karşısında zaman geçiriyoruz. Diziler ise olmazsa olmazımız. Akşamları televizyon başına geçip seyrettiğimiz dizi kahramanları ile adeta bütünleşiyoruz. Aylin neyi giymiş, Fatmagül'ün gelinliği nereden alınmış, Hürrem'in küpesi, Feriha'ın bluzu, Meltem'in yatak odasında kullandığı nevresimlerin markası, Polat Alemdar'ın gömleği veya mekanlardaki mobilya ve aksesuarlar, daha neler neler… RTÜK Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun televizyonlara izin verdiği süre ise dizinin sonunda üç saniyelik logo reklamı. İşte bu noktada devreye www.dizisponsorlari.com giriyor. Kim nerede, ne giymiş, ne kullanmış, hepsi tek çatı altında olunca, ziyaretçi akınına uğruyor.

İsminden de anlaşılacağı üzere dizilerde üç saniye görülen sponsor logoları her dakika görülebiliyor, sitenin forum alanlarında yazışılabiliyor ve kim kimi giydiriyor ve ne nereden alınmış bölümleri ile de merak edilen sorulara cevap bulunabiliyor.

Henüz bir yıllık bir site olmasına rağmen yıllık tekil ziyaretçisi şimdiden 450 binlere ulaşmış. Siteyi yöneten ekip, dizileri seyredip firma logolarını tek tek toplayıp dizilerin kostüm sorumlularını, onları bıktırmak pahasına arayıp soruların cevaplarını veriyorlar. Kullanıcı en çok seyrettiği diziyi tıkladığında dizinin afişi, oyuncuları, yönetmeni ve hemen altında sponsor firmaların logolarına ulaşabiliyor.

www.dizisponsorlari.com hakkında bilgi aldığımız site editörü Arzu Şengül, "Bu projede herkes mutlu. Yapımcı daha rahat sponsor buluyor, sponsor verdiği ürünün karşılığını alıyor. Tüketici takip ettiği ünlünün kullandığı markaya çok rahat ulaşıyor. Biz ise tüm tarafları buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden dizi sponsorluğuna sıcak bakmayan kurumlar sitemiz üzerinden bize mesaj bırakıp, beğendikleri diziye ürün vermek isteklerini belirtiyor ve bizden yardım istiyorlar. Hatta internete vakıf olan, kendi sitesinin ziyaretçisinin nereden geldiğini gören sponsor firmalar bizi arayıp, dizide kullanılan ürünleri size yollayalım değerlendirin şeklinde taleplerde bulunuyor. Tüketici için ise, diziler artık trendsetter oldu".

Kahramanların eşyalarını sevenlerine hediye ediyorlar…

Şengül, "Site trafiğini yükseltmek ve yeni üyeler kazanmak için sürekli yeni kampanyalar yapıp, gelen ürünleri hediye olarak dağıtıyoruz. Sitede dizi oyuncularının eşyalarına sahip olmak için büyük bir yarış yaşanıyor." Henüz bir yıllık site olmasına rağmen sitenin ikinci versiyonunu hazırlatan Şengül, "Yeni sitemiz Ekim ortalarında yayında olacak ve bu alanın yine bir numarası olacağız" dedi.

İnteraktif ajans Sekiznet tarafından projelendirilen Dizisponsorlari.com, birbirinden başarılı yapım şirketlerinin, TV Kanallarına reyting rüzgarları estiren yerli dizilerin hayatımızdaki yerini fark ettikten sonra 2010 yılında hayata geçirildi. Dizisponsorlari.com, birçok sponsor firmayı bünyesinde barındırıyor. Daha fazla bilgi için www.dizisponsorlari.com adresi ziyaret edilebilir

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title