Haberler

Sur'da Mahsur Kalan Anne ve 2 Kızının İmdadına Güvenlik Güçleri Yetişti

Güncelleme:

Sur'da mahsur kalan anne ve 2 kızı, güvenlik güçleri tarafından çatışmalı bölgeden çıkarıldı. Kurtarılan aile, "Allah polislerimizden, devletten razı olsun." dedi.

Diyarbakır'da 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam eden Sur İlçesinin Fatihpaşa Mahallesinde oturan ve ayrılmaları PKK'lı teröristler tarafından engellenen bir anne ve 2 kızı, güvenlik güçleri tarafından çatışmalı bölgeden çıkarılarak ihtiyaçları karşılandı.

SUR'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı bulunan 6 mahallede, Jandarma, Polis ve Kara Kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terer örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor.


GÜVENLİK GÜÇLERİ ANNE VE KIZLARINI KURTARDI

Açıklamada, operasyon kapsamında Sur'un Fatihpaşa Mahallesi Yenibahçe sokağında oturan ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, 1 anne ve 2 kızının örgüt mensuplarının elinden kurtularak güvenlik güçlerine sığındıkları bildirildi.

OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALMIŞ

Kurtarılan anne kız, "Allah polislerimizden, devletten razı olsun, Kapımız polislerimize her zaman açık" dedi. Lise iki öğrencisi olan kız, olaylardan dolayı okulu bırakmak zorunda olduğunu anlattı. "Bunlar gelmeden önce biz çok mutluyduk." diyen genç kız "14 yaşındaki çocuğu dağa götürdüler. Evlere bomba atıyorlar. Bir kadın haberlerde konuştu diye evini bombalamışlar." diyerek yaşananları anlattı.

GÜVENLİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİLER

Bölücü terör örgütü mensuplarından kaçan 3 kişilik ailenin şahsi ihtiyaçlarının karşılanarak, hastaneye sevk edilip sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra güvenli bölgeye sevk edildikleri kaydedildi.

Açıklamada, "halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle Mücadele ve Terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500

Yorumlar (5)

GERİLLA21:

FAZLA ATMAYIN RİCA EDİYORUM

1
16
yanıtYanıtla
XXX:

SELONUN MARİFETİ. ÇOLUK ÇOCUĞU ZORLA DAĞA GÖTÜREN EKİBİ VAR. KENDİ ÇOCUKLARINI NEDEN DAĞA YOLLAMAZ.

4
0
yanıtYanıtla
sanli urfali türkmen:

allah yardimciniz olsun kizim merak etmeyin er yada kec kurtulacaksiniz pkk hainlerinden. devlet hep yaniniznda olacak!

4
0
yanıtYanıtla
YAZIK ŞU GARİBANLARA KAHROLSUN PKK:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınFAKİRLİK GARİBANLIK BAŞA BELA ORDA ŞİMDİDE HOR GÖRÜLÜYOLAR BATIDA ANADOLUDA KARADENİZDE BİRTARAFI RAHAT OLANLAR SALLIYO AMA BU İNSANLAR DEĞİL O PKK PİSLİKLERİNİ ORAYA KOĞUŞLANDIRANLAR BU HAKARETLERİ HAK EDİYO BURDAKİ İNSANLAR NELERİ VARKİ KARŞI KOYSUN PKK NASIL BASKI YAPIYODUR BUNU BİLİYORMUSUNUZ DEVLETE POLİSE SÖYLESEYDİ DİYOSUNUZDUR ULAN MAHKEME KARARI OLMADAN BOŞANAN KADINI BİLE POLİS KORUYAMIYOR ÖLDÜRÜLÜYORDA BUNLARI NASIL KORUSUN ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR ALL

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

şimdide foşonun biri bu video yalan die karalama yapar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title