Haberler

Diyarbakır Şehit 3 Polise Uğurlama Töreni

Diyarbakır'da dün PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yılmazer'in cenazeleri törenle memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır'da dün PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yılmazer'in cenazeleri törenle memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır- Silvan İlçesi karayolunun Oğuzlar Köyü mevkiinde PKK'lı teröristler dün yola tuzakladıkları mayını, zırhlı polis aracının geçisi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda araçta bulunan Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yılmazer şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

Şehit polisler için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kuruluşlarının müdürleri ile emniyet personeli katıldı. Şehitlerin Diyarbakır'a geçici görevle gelmeleri nedeniyle, başka kentlerde bulunan aileleri ise cenaze töreninde yer alamadı.

3 ŞEHİDİN 6 ÇOCUĞU VAR

Özgeçmişleri okunan şehitlerden 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü 47 yaşındaki Ahmet Kabukçu'nun Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a geldiği, evli ve 3 kız çocuğu babası olduğu belirtildi. Şehitlerden 46 yaşındaki polis memuru Mustafa Nohut'un geçici görev kapsamında Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden kente gönderildiği, evli ve 2 kız çocuğu babası olduğu ifade edildi. Şehitlerden 38 yaşındaki polis memuru Nuri Yazanel'in Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden geçici görevle Diyarbakır'a geldiği evli ve 1 çocuk sahibi olduğu açıklandı.

Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehitlerin memleketlerinden Diyarbakır'a, Silvan'a hizmet ve huzur getirmek için geldiklerini belirterek, "Kahpece hazırlanmış tuzakla şehit oldular. Acımız büyük, içimiz kan ağlıyor. Ancak gün dik durma günüdür. Bir bütün olma günüdür" dedi. Şehitlerin cenazeleri daha sonra katafalktan alınarak tekbir eşliğinde ambulanslara konuldu.

Şehit Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya, şehit Mustafa Nohut'un cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Nuri Yılmazer'in cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuzlar Silvan Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
title