Haberler

ABD'nin Pizza Kralı Diyarbakırlı Hakkı Memleketine Pizza Okulu Açıyor

Güncelleme:

Evsiz kaldığı ABD'de pizza kralı olan Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz, pizza okulu ve iş yeri açmak için memleket Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz, evsiz, parasız ve aç kalarak büyük çileler çektiği New York'ta azmiyle pizza imparatoru oldu. ABD'nin New York kentinin ünlü pizzacısı Hakkı Akdeniz, pizza okulu ve işyeri açmak için memleket Diyarbakır'a geldi.

DİYARBAKIR'A PİZZA OKULU AÇIYOR

ABD'de kaçak başlayan, sokaklarda devam eden hayatını, azmi ve çalışkanlığıyla değiştirip ünlü pizzacı olan Hakkı Akdeniz, geldiği memleketi Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Akdeniz, Diyarbakırlı olarak, Diyarbakır'da hem pizza okulu hem de iş yeri açmak istediğini belirterek, 'Türkiye'de Diyarbakır'da okul açmak istediğim zaman hep nedenini soruyorlardı. Neden İstanbul değil de Diyarbakır. Diyarbakır benim memleketim, doğup büyüdüğüm yer. Bu yüzden ilk önce Diyarbakır'da ilk pizza okulumu açmak istiyorum" diye konuştu.

"HAKKI KARDEŞİMİZ ÖNEMLİ BİR ROL MODELDİR"

Fırat Anlı, Hakkı Akdeniz'in kendilerinin gururu olduğunu belirterek, Diyarbakır'ın birçok değeri olduğunu, kültürel, sosyal, insan değerleriyle de öne çıktığını söyledi. Bir ay önce Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Anlı, kültürel, sosyal ve insani değerlerin tanıtımının önemini vurguladı. Hakkı Akdeniz'in yaşam tecrübesinin gençler için bir rol model olduğunu söyleyen Anlı, 'Hakkı kardeşimizin yaşam tecrübesi, ağır çalışma ortamlarından bugüne gelmesi gençler için aslında iyi bir rol modeldir. Diyarbakırlı gençlerin yapabileceği şeylerin ne olduğunu gösteren tipik bir örnektir. Onun için kendisinin iki projesini de büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz ' dedi.

"BELEDİYE OLARAK DESTEK VERECEĞİZ"

Akdeniz'in kendi topraklarına işyeri açıp kendi insanlarına hizmet verecek olmasını memnuniyetle karşılayan Anlı, 'Bu kararından dolayı tebrik ediyoruz; ama daha önemlisi bu fırsat eşitliği için Diyarbakırlı gençlerin, Diyarbakırlı çocuklara bu mesleğini öğretmek istemesi, bu birikimini paylaşmak istemesi çok daha önemlidir. Biz Belediye olarak da her türlü desteği sunacağız" dedi.

"GELİN HALKINIZA HİZMET EDİN"

Diyarbakırlı işverenlere ve başka şehirlerdeki işverenleri Diyarbakır'a davet eden Anlı, 'Diyarbakır'a kendi şehrinize gelin. Burada halkınıza hizmet edin. Bu halkla birlikte gelecek güzel günlerimizi hep beraber inşa edelim" şeklinde konuştu.

HAKKI AKDENİZ KİMDİR

ABD'deki hayatına, Kanada'dan New York'a kaçak girerek başlayan, ağabeyinin arkadaşının gelmemesi üzerine günlerce sokaklarda yaşayarak hayatını sürdüren Hakkı Akdeniz, New York'ta pizza imparatoru olarak biliniyor. Hayat hikayesi için "Ben fakir olmasaydım, sokakta yatmasaydım belki bugünleri göremeyecektim, bu başarıya ulaşamayacaktım" diyen Akdeniz, sokaktaki evsiz ve dilencilere bir çok Amerikalının aksine hoşgörüyle yaklaşırken, her gün akşam kaldığı evsizler barınağına pizza dükkanlarından ücretsiz pizza göndermeye devam ediyor. Akdeniz'in hedefi yakın bir zamanda BM'ye üye ülkeleri temsilen 193 küçük pizzanın bir arada olduğu dev bir pizza yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve Türkiye'de başta Diyarbakır olmak üzere birçok şehirde pizza okulu açmak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Anlı Diyarbakır New York Akdeniz Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

gayserili:

Helal olsun. Iyi cesaret.

21
1
yanıtYanıtla
Bosna:

helal sana kocum!

14
2
yanıtYanıtla
Andizi yazın:

Diyarbakır halkı pis pizzaları yemez. Sen git İstanbula newyorka falan aç. Amed halkı doğal lezzetleri sever.

0
15
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

Herbiji hewal

7
1
yanıtYanıtla
dehset:

Nemutlu aklin yok oglum pkk seni birakirmi ha o belediye barkanina bakma sen ole yardim dedine ha sende hdp zihniyeti varsa ayri

1
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title