Haberler

Diyarbakır Metrelerce Uzunluktaki Türk Bayrağıyla Yürüdüler

Istanbul Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları nedeniyle Diyarbakır'da protesto gösterisi ve yürüyüşü düzenlendi.

Istanbul Beşiktaş ve Kayseri'de düzenlenen terör saldırıları nedeniyle Diyarbakır'da protesto gösterisi ve yürüyüşü düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride terör saldırıları telin edilirken, vatandaşlar metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı ile yürüyüş yaptı.

İstanbul Beşiktaş'ta Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı terör saldırıları Diyarbakır'da binlerce kişinin katıldığı bir gösteri ve yürüyüş ile protesto edildi. Diyarbakır'da Ak Parti il başkanlığı ve bazı sivil toplum örgütlerinin organize ettiği protesto gösterisi, Jandarma Bölge Komutanlığı önündeki şehitler anıtında başladı. Protesto gösterisi için polis geniş güvenlik önlemi alırken, alana giren herkes üst aramasından geçirildi. Gösteriye katılan vatandaşların toplandığı alan ayrıca demir bariyerlerle de kapatıldı. Gösteriye Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal'ın yanısıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı. Şehitler anıtı önünde toplanan ve ellerinde sadece Türk bayrağı bulunan vatandaşlar sık sık, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi ABD", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Gösteri sırasında zaman zaman Kürtçe ve Türkçe ilahiler de okundu.

Şehitler anıtı önünde Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, ülkemizin, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilmeyecek kadar büyük olduğunu belirterek, "Milletimiz hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımalar, beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayırımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca mazumun scanına kıymaktadırlar. Diyarbakır'ın çevik kuvvet şube binasına saldırı gerçekleştiren, bir futbol müsabakasında güvenliği sağlamakla görevli gencecik polisleri şehit ederek, çarşı iznine çıkan askerlere bomba yüklü araçla saldıran ve silivilleri öldürerek birşey elde edemeyeceklerdir. Tüm bu saldırılan halkımıza yöneliktir. 15 temmuzda tankalara karşı duran milletimiz teröre karşı aynı tavrı gösterecektir. Türkiye doünyanın görmediği, görmezden geldiği Halep'te insanlığı kurtarmaya çalışırken, insanlığını ortaya koyarken, birileri içeride taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bunun farkındayız. 15 Temmuz gec esi vatan sevisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uğrtman, toplumsal kırılganlık ymeydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. 15 tmmuz gcesi sessiz kalan Amerika başta olmak üzere Avrupa birliği ve küresel güçlerin terörü destekleyen ve kendi demokrasilri ile çelişen iki yüzlü tavırları kabul edilemez. Bizler Selahattin Eyyubi'nin ve Fatih Sultan Mehmet'in torunları olarak haçlı zihniyetini taşıyan batılı güçleri 21'inci yüzyılında masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projeleri beraber bozacağız. Şimdeyi kadar olduğu gibi, bundan sonra da, kararlılığımız ve ortaya koyacağımız billi duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Diyarbakır sivil toplum kuruluşları olarak, ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kez daha lanetliyoruz"dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, milletvekilleri ve STK temsilcileri ile birlikte yürüyüşe geçti. Diyarbakır'ın merkezi konumunda bulunan Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'nde bayraklarla yürüyen kalabalık sık sık slogan atarak, terör olaylarını protesto etti. Bu sırada uzun bir Türk bayrağı da açılarak yürüyüşe katılanlar tarafından Valilik önüne götürüldü. Yürüyüş güzergahında bulunan yollar polis tarafından kesilirken, zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı. Gevran Caddesi'nden sonra Ekinciler Caddesi'ne çıkan kalabalık, buradan Valilik binası önüne kadar yürüyüşe devam etti. Valilik önünde şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapan vatandaşlar, daha sonra Fatiha suresi okudu. Protesto gösterisi Valilik önünde İstiklal Marşı okunması ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Beşiktaş Kayseri Politika Güncel Haberler

title