Haberler

Diyarbakır'da PKK'lılar Bomba Yüklü Aracı Patlattı: 5 Korucu Yaralandı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde korucular, bir araçtan şüphelenerek durdurmak istedi. PKK'lılar aracı terk ederek uzaktan kumandayla patlattı. Olayda 5 korucu yaralandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı, kaçan 2 teröristin de yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KORUCULARIN DİKKATİ SALDIRIYI ÖNLEDİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi.

5 GEÇİCİ KÖY KORUCUSU YARALANDI

Bu sırada PKK'lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bu sırada kaçan PKK'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi.

2 TERÖRİSTİ YAKALAMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Yetkililer, PKK'lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kulp Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Bekir Yıldız:

Hainlerin hendek planları tutmayınca bombalı araçlarla eylemler yapmaya başladılar !. . eninde sonunda hainlerin sonu elbet ki belli dir !. .

103
4
yanıtYanıtla
YEM:

SON OLAYLARDAN SONRA ŞÖYLE BİR SONUÇ ÇIKIYOR DEVLET BÖLGEDEKİ KARAKOLLARIN ETRAFINI KORUCULARLA ÇEVİRMİŞ :))))BİR NEVİ KORUCUYU GÖZDEN ÇIKARMIŞ :)))

12
41
yanıtYanıtla
ERZİNCANLI TÜRKÇÜ:

Terörist kimdir ? Camiye gitmez dini yoktur. Kızılaya gitmez kanı yoktur. Dağdan inmez vatanı yoktur. Meydana inmez yüreği yoktur. Aile bilmez evladı yoktur. Kadın bilmez namusu yoktur. İnsanı yakar milleti yoktur. Araç yakar onuru yoktur. Arkadan vurur şerefi yoktur. Halkını vurur davası yoktur ! Kısacası bunlar hiçbir insani vasıf taşımazlar. Alayının yakılıp imha edilmesi lazım. Hiçbir şekilde merhamet gösterilmemesi lazım.

43
6
yanıtYanıtla
VAN''LI:

ÇOK ŞÜKÜR ŞEHİDİMİZ YOKTUR. ÇOK ŞÜKÜR SADECE ERMENİ ÇETECİLERİ KENDİLERİNİ HAVAYA UÇURMUŞTUR. ALLAH MEHMETÇİĞİN SIKTIĞI KURŞUNU İSABETLİ KILSIN. SALDIRIYI DÜZENLEYEN ERMENİ ÇETECİSİ BU TARAFTAN PARÇALANARAK GİTTİ ÖBÜR TARAFTA CEHENNEMDE YANARAK DEVAM EDECEK.

27
12
yanıtYanıtla
anka:

sag yakalamayin artik boynunu kirin gitsin kursunumuz israf olmasin

31
5
yanıtYanıtla
H:

Musluman Kürt halkına teşekkürler bir kez daha Musluman Türk halkını yalnız birakmadilar

21
14
yanıtYanıtla
anka:

demirtas dan aciklama zerdüstlük kadim bir inanactir

24
10
yanıtYanıtla
anka:

inanmayan okusun haberin devami yaziyor zerdüstlük kadim bir inanctir kendi sözü

yanıt3
yanıt2
aaa:

pyd denen mahluklar temizlenmeli süpürülmeli bataklik kururtulmali allah ne verdiyse basin toplari ucaklari

25
7
yanıtYanıtla
VAZİFE ÇIKARMAK:

BU KORUCULAR NE ARIYOR ORDA KAÇAKÇILIK YAPIYORLRDI HERHALDE

6
16
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title