Haberler

Diyarbakır Kayyum, Amedspor'un Isminin Değiştirilmesini Istedi

Türkiye 2'inci Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulüp başkanı Nurullah Edemen, kendileri ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'nın, Belediye olarak Kulübe yardım etmek için Amedspor adının değiştirilmesini ve Belediye'den de bir kaç...

Türkiye 2'inci Futbol Ligi Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulüp başkanı Nurullah Edemen, kendileri ile görüşen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'nın, Belediye olarak Kulübe yardım etmek için Amed spor adının değiştirilmesini ve Belediye'den de bir kaç kişinin yönetime alınmasını istediğini söyledi. Başkan Edemen, Kendilerine takımımıza destek olup, takımın başarısına ortak olmasını istedik. Ama böyle bir karşılık bulduk. Böyle bir bakış açısı, yaklaşım bizi üzdüdedi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede güven tazeleyen Amed Sportif Faaliyetler Kulübü başkanı Nurullah Edemen ve yöneticiler'in, Diyarbakır Büyütkşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Başkan Vekili Cumali Atilla'yı ziyaretlerinde şok bir teklif ile karşılaştıkları ortaya çıktı. Ziyarette Başkan vekili Atilla'dan kulübe destek olmalarını isteyen Amed spor Başkan ve yöneticilerine Atilla'nın Kulübün adını değiştiren, yönetime Belediyeden bazı arkadaşları alın öyle destek sunarızdediği belirtildi. Görüymenin detaylarını anlatan Kulüp Başkanı Edemen, yeni yönetim olarak güven tazeledikten sonra Belediye başkan vekili Cumali Atilla'yı ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle dedi

Takımımız daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor idi, 2 yıl önce adı Amed spor oldu. Belediye ile hiç bir ilişkisi kalmadı. Belediye Başkan Vekili ile görüştüğümüzde, kendisi 'Eğer takımın ismi Amed değil de, Büyükşehir Belediye spor yaparsak ve yönetime de kendilerinin belirlediği 6-7 kişi alırsak, bize destek olacağını, bunun dışında herhangi bir şey yapacağını' söylemişti. Yerel yönetimler kentlerdeki takımlara yardımcı olmak zorundalar. Bugün çok basit örnekleri de var. Örneğin Osmanlı spor ve Başakşehir spor kulüpleri belediyeler tarafından destekleniyor. Belediye Başkan Vekilinin yaklaşımını doğru bulmadık. Kendilerine, 'Eğer böyle bir niyetiniz olduysa, geçtiğimiz ay yaptığımız kongrede aday olabilir veya yönetim listesine girmesini talep edebilirdiniz. Bu istekleri, bizim isteğimizle olabilecek şey değildir. Bizim genel kurula gitme gibi bir şansımız olamaz. Bu takım Büyükşehir Belediye spor iken, halktan destek bulmuyordu. Adı Amed spor olduktan sonra, bu desteği buldu. Belediye Başkan Vekili'nin teklifin doğru olmadığını dile getirdik.

BAŞKAN VEKİLİ, NEDEN AMED, AMED DİYE BİR İSİM YOKTUR' DEDİ BİZE

Başkan Edemen, isim değiştirme tekliflerinin Amed ismiyle alakalı olduğunu, çünkü Belediye Başkan Vekili Atilla ile görüşmelerinde Atilla'nın, Neden Amed Amed diye bir isim yoktur dediğini de ifade ederek, Biz de kendisine kulübümüzün internet sitesine girip, kulübümüzün adı neden Amed spor'dur diye yazılar var, onu okuyabilirsiniz dedik. Amed, Kürtçe bir isimdir. Taraftar bulan, destek gören bir takımın adını değişmesi mantıklı bulmuyoruz. İsim değiştirmeyi bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını söyledik. Görüşmelerimizi bu şekilde sonlandırdık. Bu görüşmede sadece ben değildim, benimle birlikte 7 yönetici arkadaşım da vardı. Görüşmemizde hem kulübümüzün yönetici hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç de vardı. Kendilerine takımımıza destek olup, takımın başarısına ortak olmasını istedik. Belediyelerde her yıl amatör kulüplere ayrılan bütçeler olur. Biz, bu bütçeden destek almak istediğimizi anlattık. Ama böyle bir karşılık bulduk. Böyle bir bakış açısı, yaklaşım bizi üzdü. Bu konu neden 1,5 ay önce gündeme geldi diye sorular sorulmaya başlandı. Sonuçta biz her ne kadar belediyenin böyle bir tutum içinde olduğunu görmemize rağmen, süreç içerisinde ilişkiler düzelir diye biz biraz zaman verdikdiye konuştu.

Amed spor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen, belediyeye kayyum atanmasıyla kulüplerine bugüne kadar hiç bir nakdi yardım yapılmadığını da belirterek, Daha önceki belediyeden de çok ciddi bir yardım almıyorduk ama bizi rahatlatacak bir bütçe veriliyordu. Yine görüşmede kayyum, 'Biz zaten size destek oluyoruz, tesislerimizi kullanıyorsunuz' dedi. Belediyenin tesisini kullanan bu kentin takımına iki de bir bu tesisi kullanıyorsunuz diye yüzümüze vurması doğru değildir. O tesis daha önce Büyükşehir Belediyesi ile halkın desteğiyle kuruldu. Bizleri tesislerden çıkaracak bir yaklaşımların olacağını düşünmüyorum. Umarım böyle bir hata yapmazlardedi.

AMED İSMİ İNGİLİZCE OLSAYDI KİMSE TEPKİ GÖSTERMEZDİ

Başkan Edemen, her deplasmanda olmayacak şeyle karşı karşıya kaldıklarını, yapılan tepkilerin Amed ismine olduğunu da kaydederek, Amed ismi de Kürtçe olduğu içindir. Amed ismi İngilizce olsaydı kimse tepki göstermezdi. Kürte Amed ismi, nedense insanlarda antipati oluşturuyor. Eğer biz halkların kardeşliğini savunuyorsak, bir takımın adının Kürtçe olması kadar doğal bir şey yoktur. Üzerimize her nekadar baskı gelirse gelsin, biz 2 yıldır verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugün buna benzer baskı Zonguldak deplasmanında yaşadık. Oysak Zonguldak takımı ve taraftarları Diyarbakır'a gelince onları çok iyi karşılamıştık. Ama, bugün onlar bizi resmen aşağıladılar, maalesef ötekileştirdiler. Herhalde biz de hoşgörümüzü yitireceğiz gibi geliyor ama biz yine sağduyulu olacağız. Lütfen herkes bizi tüm takımlar gibi spor yapan gibi bir takım olarak görsün. Amedspor kulübü, bir spor kulübüdür. Biz de insanız, bizim de hoşgörü sınırlarımız vardır, umarım bizi yanlış yapacak işlere itmezlerdiye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükşehir Belediyespor Zonguldak Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title