Haberler

Diyarbakır Karıştı

BDP'nin Gençlik Yapılanması "Özgür Yurttaş Gençlik Hareketi"nin İzinsiz Yürüyüşü Sonrası Olaylar Çıktı.

BDP'nin gençlik yapılanması "Özgür Yurttaş Gençlik Hareketi"nin izinsiz yürüyüşü sonrası olaylar çıktı

Diyarbakır'da izinsiz yapılan yürüyüş sonrası olay çıktı. Yüzü maskeli yaklaşık 60 kişilik gösterici grubu polisle çatışınca sokaklar savaş alanına döndü. Molotof kokteyli, taş ve havai fişek atan göstericilere güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, yürüyüşte yaptığı konuşmada "AK Parti arkadaşlarımızı gözaltına alarak onları rehine olarak kullanmak istiyor" iddiasında bulundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) gençlik yapılanmasını oluşturan ?Özgür Yurttaş Gençlik Hareketi'nin merkez Bağlar ilçesinde düzenlediği basın açıklaması sonrası olay çıktı. BDP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak'ın da katıldığı açıklama sonrasında yüzü maskeli bir grup gösterici, DTP'nin kapatılması ve KCK operasyonunda belediye başkanlarının tutuklanmasını kınadı. Lezgin Avcı ve Öğretmenler Caddesi'nde yürüyüşe geçen eylemciler barikat kurarak yolu araç trafiğine kapattı. Yasadışı slogan atan grup Çevik Kuvvet ekiplerine taş, molotof ve havai fişekle saldırdı. Diyarbakır sokaklarını savaş alanına çeviren göstericilerin ara sokaklarda eylemlerini sürdürmesi üzerine polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı. 6 kişi gözaltına alındı.

KIŞANAK: TUTUKLU ARKADAŞLARIMIZI REHİNE KULLANAMAZSINIZ

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı yürüyüşte kalabalığa seslenen BDP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, 29 Mart yerel seçim sonuçlarının AK Parti'nin midesine oturduğu için intikam almaya çalıştığını öne sürdü. PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yapılan operasyon, DTP'nin kapatılması ve son olarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bazı milletvekilleri hakkında görüldükleri yerde tutuklama kararı verilmesine sert tepki gösteren Kışanak, "AK Parti hükümeti arkadaşlarımızın eline kelepçe vurarak 'Kürt halkının iradesini tutsak aldık' mesajını verdi. Ey AKP senin gücün yeter mi Kürt halkının iradesini rehin almaya, ey Tayyip senin gücün yeter mi Kürt halkının örgütlü gücünü tutsak almaya. AK Parti çok açık bir şekilde tasfiye politikaları harekete geçiriyor. Resmen bir rehine politikasını izliyor. Arkadaşlarımızı bir bir tutuklayarak onları pazarlık masasında rehine gibi kullanmaya çalışıyor, ama yanılıyor. Kürt halkının örgütlü iradesine ipotek koyamasın, öyle bir dayanışmamız var ki bunu tasfiye edecek hiçbir güç yoktur. Bundan sonra daha çok dayanışma içerisinde olacağız. Bir saniye bile durmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title