Haberler

IŞİD'in Köle Pazarında Türklere Ayrıcalık: İstediğiniz Kadar Kadın Alın

Güncelleme:

IŞİD'in köle pazarında bir kişinin en fazla 3 kadın alabilirken, Türkler ve Suriyeliler istediği kadar kadın satın alabiliyor.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) işgal ettiği yerlerde yakaladığı Hıristiyan ve Ezidi kadınları köle pazarlarında sattığı iddiaları ilk kez resmi olarak belgelendi. Irak'ta öldürülen IŞİD'in 'emir' statüsünü verdiği üst düzey bir yöneticisinin üzerinden çıkan ve örgütün mührünün bulunduğu belgede, IŞİD tarafından bir pazar kurulduğu, burada Hıristiyan ve şeytana tapan kadınların satıldığının yazıldığı belirtildi. IŞİD'in Türkler için gösterdiği ayrıcalık ise şaşkına çevirdi. Belgenin en alt kısmındaki açıklamada bir kişinin en fazla 3 kadın alabileceği belirtildi. Açıklama kısmında sadece Türkler ve Suriyelilerin istediği kadar kadın satın alabileceği ifadeleri yer aldı.

Üzerinde hicri takvime göre 14 Zilhicce 1435 (16 Ekim 2014) tarihi bulunan belgede pazarda her yaştan kadının olduğu, yaşı büyük kadınların ucuz, yaşı küçüklerin ise daha pahalı fiyata satıldığı belirtildi.

"ALIŞVERİŞİ KABUL ETMEYENLER ÖLDÜRÜLECEKTİR"

IŞİD'in sadece yönetici düzeyindeki emirlerine gönderdiği belirtilen 'Ganimet satış fiyatları' belgesinde, "Bismillahirrahmanirrahim. Bize bir haber geldi. Kadınları ve ganimetleri satmak için bir çarşı var. Bu çarşıda fiyatlar şu anda çok düştü. Fiyatların düşmesi İslam ekonomisi düştüğü içindir. Bu alışverişi kabul etmeyenler öldürülecektir" ifadeleri yer aldı. Belgede ganimet satışındaki düşüşün ardından IŞİD gelirlerinin ve mücahitlerin finansmanının karşılanması nedeniyle ganimetlerin satıldığı pazarlara kontrol konulmasının gerektiği kaydedildi.

1-9 YAŞINDAKİ KIZLAR 200 BİN DİNAR

Belgenin alt kısmındaki fiyat listesinde satılacak kadınların tümünün yanında 'Şeytana tapan veya Hıristiyan kadınlar' ifadeleri yer aldı. Listeye göre 30- 40 yaş arasındaki bir kadının 75 bin dinara (139 TL) satılacağı belirtildi. Listede 20-30 yaş arasındaki kadının 100 bin dinar (186 TL), 10-20 yaş arasındaki kadının 150 bin dinar (278 TL), 40-50 yaşında olan kadınların 50 bin dinara (92 TL) satılacağı kaydedildi. Listenin en altında ise 1-9 yaş aralığında bulunan kızların ise 200 bin dinara (370 TL) satılacağı talimatı verildi.

TÜRKLER VE SURİYELİLER İSTEDİĞİ KADAR KADIN ALABİLİR

Belgenin en alt kısmındaki açıklamada ise bir kişinin en fazla 3 kadın alabileceği belirtildi. Açıklama kısmında sadece Türkler ve Suriyelilerin istediği kadar kadın satın alabileceği ifadeleri yer aldı.

Irak'ta bulunan güvenlik güçleri, IŞİD'in Musul'da büyük bir ekonomik kriz yarattığını ve örgütün bu krizden kurtulmak için çareler aradığını belirtti. Uzmanlar, ele geçirilen belgenin örgütün köle pazarlarındaki satışı düzenlemek için yazmış olabileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (121)

COLEMERGmobilWeb@haberler.com:

1~9 yaşında kız satılıyor. ALLAH VAR İSEN TAŞ YAGDIR. YA DA SEN DE İYİ OLMADIĞNI KABUL ET.

109
14
yanıtYanıtla
TÜRKÜM ÖLENEKADARMobil-IOS:

Bu habere inanmayın yalan haber Hayal ürünü, bu haberi çıkaranlar Hain Kürtlerdir.

2
81
yanıtYanıtla
IMPARATOR Mobil-IOS:

Isid yapmaz boyle birsey,IFTIRA.

9
63
yanıtYanıtla
pisliksinizmobilWeb@haberler.com:

Niye utaniyorsunuz ki en çok desteği Türkler veriyor Onlarda bu iyiliginizin altinda kalmamis işte size ayricalik tanıyorlar daha ne istiyorsunuz Kalleş bir milletsiniz

33
35
yanıtYanıtla
KOSMO POLITAN:

hic kimse hic bir insanin ÖZGÜRLÜGÜNÜ gasp etmeye hakki yoktur

62
1
yanıtYanıtla
D62:

BÜ SEREFSIZLER MÜSLÜMAN OLAMAZ

43
5
yanıtYanıtla
Kobani Mobil-IOS:

Şerefsiz işidı

40
6
yanıtYanıtla
mervemobilWeb@haberler.com:

Dini, ırkı,mezhebi ne olursa olsun hiç bir kız, kadın böyle aşağılanmayı mal gibi satılmayı hak etmez Allah işidi kahretsin helak etsin insan değil bunlar şeytann hizmetkarları bunları savunanlarnda Allah belasını versin.

35
7
yanıtYanıtla
ONUR:

koyun gibiler yahu. . . Türkiyemizdeki şeriyat isteyen vatandaşlar. şimdi bir daha düşünün

26
16
yanıtYanıtla
zenci türk:

şimdi bu işid. pkk. ypg. cizrde apo. karayılan. cizrede hendek kazan cellolardan dahamı kötü

19
19
yanıtYanıtla
Tüm 121 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title