Haberler

Diyarbakır Hekimlerden Çağrı "Acilen Eller Tetikten Çekilsin, Ateşkes Sağlansın"

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda bölgede yaşanan çatışmalı ortamda sağlık çalışanlarının büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda bölgede yaşanan çatışmalı ortamda sağlık çalışanlarının büyük sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Dr. İlhan, " Hekimler olarak bir kez daha haykırıyoruz. Acilen eller tetikten çekilsin, ateşkes sağlansın. Sorunların çözümü için silahlar değil insanlar konuşsun"dedi.

Türk Tabipler Birliği Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Diyarbakır'da başladı. Liv otelde düzenlenen ve bölgede son zamanlarda yaşanan gelişmeler ve sağlık çalışanlarının sorunlarının konuşulduğu toplantıya Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan, Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay ile farklı illerden ve bölgede görev yapan doktorlar katıldı. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Konsey Başkanı Dr. Beyazıt İlhan, Türkiye'nin dört bir tarafından hekimlerle yaşanan süreçte sağlık hizmetlerinin zorlu koşullarda nasıl yürütebileceklerini de değerlendirdiklerini söyledi. Dr. Beyazıt İlhan sözlerini şöyle sürdürdü.

"Savaş öldürür, sakat bırakır insanın, doğanın tüm canlı yaşamının en büyük düşmanıdır savaş. Savaştan, çatışmadan halklar değil, belli çıkar grupları fayda görürler yoksulların, emekçilerin çocukları ölür, kolları bacakları kopar, gözleri kör olur savaşlarda. Hiç kuşkunuz olmasın savaşın parasal maliyetini de yoksullara, emekçilere ödetirler. O yüzde hekimler olarak bir kez daha haykırıyoruz. Acilen eller tetikten çekilsin, ateşkes sağlansın. Sorunların çözümü için silahlar değil insanlar konuşsun" dedi. Yaşanan olaylarda bir çok ambulans ve hastanelerin tarandığını sağlık çalışanlarının da öldürülerek kimsinin de saldırıya uğradığını sözlerine ekleyen Dr. İlhan şunları söyledi:

"Gün geçmiyor ki sokağa çıkma yasakları ilan edilmesin, sokak çatışmaları yaşanmasın. Silvan'da, Cizre'de, Beytüşşebap'ta, Yüksekova'da Varto'da örnekleri yaşandı. İnsanlar acil hastalarını dahi hastanelere götüremiyorlar. Hekimler hastanelere gidip hizmet veremiyor. Çocukların aşıları yapılamıyor. Elektrikler sular kesiliyor, salgın hastalıklar ortaya çıkıyor. Evet açıkça söylüyoruz. Türkiye'nin bu bölgesinde sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları tehdit altında. Sağlık çalışanları ölüyor grevlerini yapamıyor. Konuyu görüşmek istiyoruz. Sağlık Bakanı ve içişleri bakanı randevu vermiyor, görüşmekten kaçıyor. Sağlık hizmetlerinin bağımsız ve tarafsızlık içinde yürütülmemsinden sağlık çalışanlarının ve sağlık tesislerinin korunmasında sorumlu olan Sağlık Bakanı ölümler üzerinden propaganda peşinde. Hekimliğini unutmuş son olarak ambulans şoförü Şeyhmuz Dursun'un ölümünde açıkça gördüğümüz gibi siyasetçi yönü fazlasıyla ağır basmış durumda. Çatışan tüm taraflar sağlık tesislerine, ambulanslara ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarından uzak durmalıdırlar. Sağlık çalışanlarının korunması gerektiği yaşamsal gerçeğine saygı göstermelidirler. Biz hekimler kararlıyız, mesleğimizi evrensel hekimlik değerlerine bağlı kalarak tüm yurttaşlarımızın yaşam hakkını gözeterek yapmaya devam edeceğiz. İçişleri bakanlığı görevlerini enz zor koşullarda yapmaya çalışan sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almalıdır. Sağlık bakanlığı hekimliğin ve sağlık hizmeti veren herkesin onuruna ve can güvenliğine sahip çıkmalıdır"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipler Birliği Tabipler Odası Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

macıt:

hayır dr lar hayır eller tetikten çekecek olan pkk dır devlet ellerını tetikten çekmez terörler nasıl olursa olsun bitecek tabı buarada pkk elını tetikten sızlerde onları destekten çekerseniz sılahları ve sız drlarda mesnetsız beyanlarınızı bırakırsanız hersey duzelecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title