Haberler

Diyarbakır Hdp'li Baydemir: Nevruz Hepimizindir, Herhangi Bir Siyasi Partinin Değil

Diyarbakır'da, Nevruz kutlamalarının yapılacağı Parkta incelemelerde bulunan HDP Partis Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 2017 yılı Nevruz'un yaraları sarmasını dileyip bu yılki kutlamalara herkesi davet ederek, "Nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil...

Diyarbakır'da, Nevruz kutlamalarının yapılacağı Parkta incelemelerde bulunan HDP Partis Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 2017 yılı Nevruz'un yaraları sarmasını dileyip bu yılki kutlamalara herkesi davet ederek, "Nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil halkın bayramıdır" dedi.

HDP, DBP, DTK ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize edeceği Diyarbakır Nevruz kutlamalarının yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkını ziyaret eden HDP'li Milletvekilleri ve DBSP'liler burada açıklama yaptı. Aralarında HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Sibel Yiğitalp, DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in bulunduğu heyet, Nevruz kutlamalarının yapıldığı alanda önce hazırlıklar ile ilgili incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından hazırlıklar ile ilgili konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, bu yılki Nevruz kutlamalarının barış, özgürlük ve kardeşlik içerisinde kutlanacağını ifade ederek, "Bu yıl Nevruz'da, çatışmalarlar, öldürmekle sonuç alınmayacağını mesajı verilecek"dedi. Türkçe-Kürtçe konuşan Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017 NEVRUZ'U YARALARI SARMA NEVRUZ'U OLSUN"

"2017 yılı Nevruz'u son iki yıl içerisinde bu topluma yaşatılan bütün o yaraların sarımı Nevruz'u olsun. Bu newroz bir kez daha Ortadoğu coğrafyasında yaşayan bütün halkların, hak temelinde, özgürlük temelinde, eşitlik temelinde, birarada özgürce yaşayabilecekleri bir dönemin kapısını aralayan Nevruz olsun. Bugün bu alanda yani demokrasi ve özgürlük alanında bize o günü hazırlayacak olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hummalı bir çalışma yürütüyorlar şükranlarımızı iletiyoruz. 21 Mart Nevruz gününü bu alanda barış içerisinde, sulh içerisinde, özgürlük ve kardeşlik içerisinde kutlayacak olan halkın hayatını kolaylaştıracak olan insanlarımızın buraya gelişni ve buradan uğurlayışını bir insani zemin içerisinde geçmesini sağlayacak olan katkı sunan herkese şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. 21'nci yüzyılda Ortadoğu kasıp kavrulurken, artık çatışmayla, ölümle, öldürmekle sonuç almanın na mümkün olduğunu, baskıyla zulümle sonuç almanın na mümkün olduğunu birkez daha bu meydan ve bu meydanı dolduracak yüzbinlerce yürek gösterecektir. Bu vesileyle de 2017 Nevruz'u yaraları sarma Nevruz'u olsun olsun. 2017 Nevruz'u 2018 Nevruz'un özgürlük ve barışın birkez daha haykırıldığı, birkez daha kardeşlik halaylarının tutuşulacağı Nevruz'un müjdesi olan Nevruz olsun. Bu vesileyle ayın 21 Mart günü, 2013 Nevruz'un ruhuna sahip çıkma Nevruz'u olsun. Barış, özgürlük, birlikte yaşam manifestosusunun birkez daha bu coğrafyada hayat bulacağının, yüzbinler tarafından haykırıldığı sahip çıkıldığı bir Nevruz olsun. Bu itibarla da bütün kardeşlerime çağrımdır, Nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil, halkın bayramıdır. 7'den 70'e bütün halkımızı bu alanda özgürlük halayını, kardeşlik halayını birlikte yaşam halayını ve yaralarımızı sarma halayını birlikte tutalım ve 2,5 yıldır zulümle, kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden, dilinden özgürlüğünden vazgeçmeyeceğininde ispatı olan gösterildiği yer olan bu alanı birkez daha milyonlarla yüzbinlerle dolduralım."

Bir basın mensubu, bu yılki Nevruz kutlamalarına kayyum atanan belediye başkanlarının davet edilecek mi sorusuna yanıt veren Baydemir, "Halkımızı davet ettik" diye yanıtladı.

BELEDİYE EKİPLERİ, POLİS BARİYERLERİ YERLEŞTİRDİ

Kutlamaların yapılacağı Nevruz Parkı alanında güvenlik güçleri ve Nevruz Tertip Komitesi'nin çalışmaları sürerürken, kutlama alanın bulunduğu noktalar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından polis bariyerleriyle kapatıldı. Bu yılki Nevruz kutlamasında Osman Baydemir ve Ahmet Türk'ün birer konuşma yapılacağı öğrenilirken, Nevruz için Diyarbakır genelinde 400 bin bildiri dağıtıldı. Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarını, 163'ü yabancı olmak üzere 367 basın mensubu takip edeceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir İmam Taşçıer Şanlıurfa Ziya Pir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title