Haberler

Diyarbakır - Diyarbakır'ın Yanlış ve Haksız Algısı Değişecek

"Diyarbakır'ın yanlış ve haksız algısı değişecek"TÜRKİYE Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Diyarbakır'a yönelik bir haksız ve yalnış algının olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın dışarıdan görünen, fakat Diyarbakır'a gelindikten sonra bu algının tamamen yanlış bir algı olduğunu, tamamen...

" Diyarbakır'ın yanlış ve haksız algısı değişecek"

TÜRKİYE Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Diyarbakır'a yönelik bir haksız ve yalnış algının olduğunu belirterek, " Diyarbakır'ın dışarıdan görünen, fakat Diyarbakır'a gelindikten sonra bu algının tamamen yanlış bir algı olduğunu, tamamen bir takım dedikodulara dayandığını hisseder gibi olduğunu hissediyorsunuz. Muhakkak yatırımcılar da bunun farkına varacaklar ve geri dönecekler" dedi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, geldiği Diyarbakır'da ilk olarak Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Vali Aksoy'u makamında ziyaret eden Başkan Bayındır ile beraberindeki heyet, daha sonra Vali Aksoy'a teşekkür plaketi verdi. Plaket takdiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayındır, kentte yaşanan olaylardan kaynaklı bazı zincir otellerin yatırımlarını durdurduklarını bu konuda girişimde bulunup bulunmayacağı sorusu üzerine, "Biz tabi ki kimseyi zorlayamayız bu konuda ama şimdi buranın bir algısı var. Diyarbakır'ın dışarıdan görünen, fakat Diyarbakır'a gelindikten sonra bu algının tamamen yanlış bir algı olduğunu, tamamen bir takım dedikodulara dayandığını hisseder gibi olduğunu hissediyorsunuz. Muhakkak yatırımcılar da bunun farkına varacaklar ve geri dönecekler" dedi.

Kentte şu anda yabancı 2 zincir otelin yanısıra, bir başka zincir otelinin inşaatının sürdüğünü belirten Bayındır, "Bu halka muhakkak ilerleyecek ve bizim de ülke olarak komşularımızla daha iyi münasebetlere geçip, biraz daha bu hareketli halden kurtulmamız lazım. Hareketli halden kurtulup, daha sakin bir hale gelmemiz lazım. Turizm zaten sulh ve keyif isteyen bir iştir. Böyle adamı döverek, turizm yaptıramazsınız, o muhakkak içinden gelmeli, gittiği yerde dinlenebilmeli, keyif alabilmeli, onun için muhakkak bunlar Diyarbakır'da gerçekleşecek biz öyle gördük" diye konuştu.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır ve beraberindeki heyeti ağırlayan Vali Aksoy da, Diyarbakır'da turizmi hareketlendirme adına yürütülen çalışmaların olduğunu hatırlatarak, " Diyarbakır'daki otelcilerle işbirliği içerisinde önümüzdeki dönemde turizmi Diyarbakır'da daha geliştirme adına neler yapabilirizi etraflıca konuşulacak, tartışılacak ve Diyarbakır'da turizmde, Diyarbakır'ı daha iyi bir noktaya taşıma adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirilecek. Diyarbakır gerçekte gezildiğinde ön algıyla, fiili durumun örtüşmediğini buraya gelen herkes ifade ediyor. Bizim de bütün gayretimiz Diyarbakır'ın, Türkiye'nin diğer büyükşehirlerinden bir farkının olmadığını, buraya herkesin gönül rahatlığıyla gelip turizm faaliyeti ve ticaret faaliyeti içerisinde bulunabileceğini ifade ediyoruz. Bunun için en etkili yöntem, herkesin eğer imkanı olanlar varsa, karar verici konumda olanlar varsa Diyarbakır'a gelmeler. Biz ne kadar söylersek söyleyelim insanların kendi gözüyle görmeleri çok daha anlamlı oluyor. İş adamları, seyahat acenteleri ve Turizm Birliğini buraya gelmiş olması bu anlamda bu algının yıkılmasına çok önemli katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title