Haberler

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırıda, çevredeki tarihi yapılar, kafeler ve restoranlarda hasar oluştu.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırıda, çevredeki tarihi yapılar, kafeler ve restoranlarda hasar oluştu.

Sur ilçesi eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırının ardından polis ekipleri olay yerinde incelemesini tamamladı.

Aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırının hedef alındığı noktada bulunan tarihi ve turistik mekanlarda da hasar oluştu. Saldırı nedeniyle tarihi Erdebil Köşkü, kafeler ve restoranlar zarar gördü. İş yerlerinin camları kırıldı, kimisinin de çatısı çöktü. Bazı otomobillerde de hasar meydana geldi.

Terör saldırısı nedeniyle karayolunda çukur oluştu, elektrik direkleri ve istinat duvarları yıkıldı. Saldırının gerçekleştirildiği noktada, yanmış çocuk terliği, çantası ve yanmış ayakkabıların olduğu görüldü.

Vatandaşlardan teröre tepki

Erdebil Köşkü'nde güvenlik görevlisi Ayhan Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama sırasında bir sarsıntı yaşadıklarını söyledi.

Olay anında panik havası yaşandığını belirten Korkut, herkesin büyük bir şok yaşadığını belirtti. Yaşanan panikle canlarının derdine düştüklerini dile getiren Korkut, patlama sırasında duvara çarptığını bildirdi. Korkut, "Yangın çıktı, halen şokun etkisindeyim. Patlama sesi halen kulaklarımda. Teröristler, sivil ayrımı gözetmeksizin saldırı yaptı. Terör masum insanları hedef aldı." diye konuştu.

Vatandaşlar Osman Polat da patlamaya eve giderken şahit olduğunu anlattı.

Patlama yeri ile arasında yaklaşık 100 metre olduğunu belirten Polat, dumanları ve ateş parçalarını gördüğünü, çocuklarını alarak olay yerinden kaçtıklarını dile getirdi.

Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Polat, sivil bölgede yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu aktardı.

İsmail Polat (15) ise patlama nedeniyle korktuğunu belirterek, "Aileler köprünün olduğu bölgeye doğru yürüyerek gidiyordu. O sırada patlama meydana geldi. Patlamayla hepsi yere düştü. Bir kadının gözünden yaralandığını gördüm. Her tarafa bilyeler saçıldı." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Polat Diyarbakır Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title