Haberler

Diyarbakır'daki Stk'lardan Saldırıya Uğrayan Amedspor'a Destek

Diyarbakır'daki STK'lardan saldırıya uğrayan Amedspor'a destekAmed Sportif Faaliyetler Kulubü'nün dün Ankaragücü ile yaptığı maç sonunda, kulüp yöneticilerine yönelik yapılan saldırı, bugün sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından yapılan ortak bir açıklama ile kınandı.

Diyarbakır'daki STK'lardan saldırıya uğrayan Amed spor'a destek

Amed Sportif Faaliyetler Kulubü'nün dün Ankaragücü ile yaptığı maç sonunda, kulüp yöneticilerine yönelik yapılan saldırı, bugün sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından yapılan ortak bir açıklama ile kınandı. STK temsilcileri yaptıkları açıklamalar ile Ankaragücü kulüp yöneticilerinin özür dilemesi gerektiğini belirterek, siyasetçilerin ve Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin adil ve vicdanları rahatlatacak bir karar alması gerektiğini savundu.

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Amed Sportif Faaliyetler Kulubü'nü ziyaret ederek, Başkan Ali Karakaş ve darp edilen yöneticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'ne ait idman sahasında toplanan STK temsilcileri yaptıkları konuşmalarla yapılan saldırıyı kınadı.

"FEDERASYONUN, SPORUN RUHUNA UYGUN KARAR ALMASINI BEKLİYORUZ"

İlk olarak konuşan Kulüp Başkanı Ali Karakaş, yaşanan saldırının utanç verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Dün Ankaragücü ile yaptığımız maçta utanç verici bir durum yaşandı. Protokol tribününde 2'inci golden sonra 6 yöneticimiz darp edildi. Faşizane bir tezahürat maç sonuna kadar devam etti ve şiddetle sonuçlandı. Kafasından, gözünden ve burnundan yara alan arkadaşlarımız oldu. Amed spor, sezon başından beri, Amed spor ismini aldıktan sonra, gittiği bütün deplasmanlarda ırkçı sıldarılara maruz kaldı. Tüm bu ırkçı saldırılara karşı Türkiye Futbol Federasyonu hiç bir yaptırımı olmadı. Bizim kulüp, taraftarlarımızın barışçıl tezahüratlarından dolayı haksız maddi ve manevi cezaya tabi tutuldu ve bu Amed spor daha da siyasi bir alana çekildi. Dün yaşanan olay, bu uzun süren durumun sonucudur. Sahalarda şiddet, ırkçılık hakim oluşturmuştur. Dün Trabzon'da da bu ortaya çıktı. Dün bize yapılan saldırı barışa, karşdeşliğe, dostluğa yapılan saldırıdır. Amed milliyetçi, ırkçı bir takım değildir. Mezhep motivasyonu yoktur. Sporun ruhuna uygun mücadelemize devam edeceğiz Bu ırkçı saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Keçiöğrengücü spor maçında federasyonun 3 puanımızı silmesi de haksız bir karardır. Yapacağımız savunma ile federasyonun doğru bir karar almasını bekliyoruz. Gözlemcinin hazırladığı rapor da tamamen düzmecedir. Federasyonun tarafsız olarak, sporun ruhuna uygun bir şekilde karar almasını bekliyoruz."

"3 PUAN SİLME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar da, saldırıyı kınayarak, Amed Sportif Faaliyetler Külübü'nün 3 puanının silinmesi kararının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini isteyerek, "Dün Ankara'da, Amedsporlu yöneticilerimize yapılan saldırıyı kınıyorum. Biz Amed spor'un daha önce liglerde fair play ödülünü almış bir takım olduğunu biliyoruz. İsim değişterebilir ama yine de bu saldırıyı haketmediğini düşünüyoruz. Spor mevzuatı çerçevesi içerisinde oynayan, Türkiye'nin değişik şehirlerinden futbolcularından oluşan bir kulüp. Amed spor bu sezon boyunca 13 maçta seyircilerinin maça alınmadığını biliyoruz. Federasyonun almış olduğu kararların yargılı olduğunu biliyoruz. Sanki belli bir kesimin takımıymış gibi görülüyor. Amed spor'a yapılmış saldırı, bize yapılmış bir saldırıdır, Diyarbakır'a yapılmış bir saldırıdır. Ankaragücü yöneticilerinden bir özür bekliyoruz. Futbol federasyonunun 3 puan silmesiyle ilgili, Amed spor'un play offa çıkmasının önünü kesilmesiyle ilgili bu kararını da gözden geçirmesini bekliyoruz. Federasyonun adil ve vicdanlı kararlar almasını bekliyoruz" diye konuştu.

"ÇATIŞMALI ORTAMDA TEK SEVİNÇ KAYNAĞI AMEDSPOR'UN BAŞARISIYDI"

Diyarbakır'da, 7-8 ay süren çatışmalı ortamda, tek sevinç kaynağının Amed spor'un elde ettiği başarılar olduğuna dikkat çeken Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Burç Baysal, "Diyarbakır kent olarak, yaklaşık 7-8 aylık dönem içerisinde yaşanan çatışma ortamı içerisinde inanılmaz sıkıntılarla uğraşmıştır. Bu çatışmaları bertaraf edecek yegane uğraş ise Amed spor'un başarıları olmuştur. Bu sevinçlerimizi, yakalanan başarılarıları, Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere Amed spor başarısına gölge düşürmek isteyen takım ve taraftarların saldırılarına maruz kalmıştır. Amed spor, buraya gelen takım yönetici ve taraftarlarını en iyi şekilde ağırlamış, tek bir olay dahi yaşanmamıştır. Ancak dün Ankara'da yaşanan saldırı, Diyarbakır kentinin kabul edebileceği bir olay değildir. Amed spor, yakalamış olduğu başarının tesadüfi olmadığını Türkiye spor kamuoyuna göstermiştir. Bu başarının arkasında Amedli spor sevdalıları, futbolcuları, yöneticileri, halkı vardır. Dün yapılan saldırı, tüm bu spor ruhuna dokunduğunu söylemek mümkün. Gerek Ankara Valiliği, gerekse Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konuyla ilgili alacağı kararları takip edip, oluşabilecek bir durum karşısında kararın takipçisi olacağımızı bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİZDEN ÖNCE ANKARA ESNAFI SALDIRIYI KINAMALI"

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Alican Ebedinoğlu Amedsporlu yöneticilere yapılan saldırıyı kınayarak, şunları söyledi:

"Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu yapılan saldırı tüm kentimize yapılmıştır. Benim için en üzücüsü de, Ankaragücüspor Kulübü'nün başkanı da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı olması, ayrı üzüntü ve acı vericidir. Ankara esnafının bizden önce bu saldırıyı şiddetle kınamasını bekliyoruz. ve bu noktada gerek siyasi, gerekse hükümet ve gerekse de federasyon yöneticilerinin atması gereken adımları biran önce atmaları gerekiyor. Amedspor'un bir mesajına dahi tahamül edemeyen kamuoyunun bu davranışları bizi kaygılandırıyor. Sadece, 'çocuklar ölmesin futbol oynasın' mesajı bile büyük bir tahrik yaratmış, hedef haline getirmiştir kulubumuzu. Ben teşkilatım adına yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum."

Yapılan konuşmaların ardından STK temsilcileri toplu olarak alkışla tempo tutarak, Amed Spor Faaliyetleri Kulubü yöneticilerine yapılan saldırıyı protesto etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Sayar Ankaragücü Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title