Haberler

Diyarbakır'daki İş Dünyasından MHP Lideri Bahçeli'ye Kınama

Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a, kaldırılan 'Ne mutlu Türküm diyene'...

Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a, kaldırılan 'Ne mutlu Türküm diyene' tabelasıyla ilgili sarf ettiği sözlerden dolayı kınadı.

Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, yarın Batman'da Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKKONFED) tarafından düzenlenecek toplantı öncesi gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Bedirhanoğlu, çözüm süreciyle birlikte bölgede oluşan huzur ve güven ortamının yatırım alanlarını güçlendirdiğini ifade ederek, yarın Batman'da yapılacak toplantıda somut yatırım kararlarının alınacağını söyledi. Bu toplantının benzerinin bir süre önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde de yapıldığını hatırlatan Bedirhanoğlu, bu toplantıların bölgeye yatırım alanlarında imajı değiştirdiğini dile getirdi. Toplantının yakın bir zamanda Diyarbakır'da da yapılacağını aktaran Bedirhanoğlu, "Çözüm süreciyle başlayan bölgede oldukça önemli bir iklim. Bu iklim özellikle yatırımcının da arzu ettiği bir iklimdir. Güvenlik ve istikrarı sağlayabilme ve oluşturabilecek siyasi kararlar, bölgenin potansiyeli üzerinden yatırımcıların dikkatini çekiyor. Yatırımcılar da bu potansiyeli değerlendirmesi gerek. Bölge gelmek için daha önce niyetleri olup ama güvenlik ve istikrardan duydukları kaygıdan dolayı erteledikleri yatırım arzularını bu olumlu havada ve iklimde değerlendirme gibi bir niyetleri var. Daha önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde TÜSİAD ile gerçekleştirdiğimiz özellikle Doğu ve Güneydoğu Yatırımcı Danışma Konseyi tarafından bir toplantı düzenlenmişti. Bu toplantıdan sonra hem TÜRKKONFED ile TÜSİAD'ın bu gibi toplantıları önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceği ve bazı bölgelerin illerindeki yatırım potansiyelini açığa çıkarmak ve orada yatırımı nasıl yapılabilinir değerlendirilmesi yapılacak bu toplantılarda. Bu kapsamda Perşembe günü TÜRKKONFED ile TÜSİAD'ın ortaklaşa Batman'da bir toplantı düzenlenecek. Bu toplantıların asıl amacı, bölgeye yatırımların önündeki engellerin azalması, bölgenin yatırım yeri olarak imajının güçlendirilmesi, yatırım alanlarının iyileştirilmesi, iş dünyasının görüş ve önerile dile getirildiği, yine bölgeye yatırım yapma konusunda yatırımcıların özendirildiği yatırım projeleri için iş birliği ve ortaklık oluşturulmuş bir zemin yaratmaktır. Yarın Batman'da düzenlenecek toplantıya iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, çok sayıda büyükelçi, sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katılacak. Bu katılımcıların bazıları özellikle bölgede yatırıma yönelik bir takım değerlendirmeleri olacak ve yatırımla ilgili duyuruları olacak. Bu toplantı özellikle birtakım somut yatırımların oluşmasını sağlayacaktır" dedi.

Gazetecilerin, geçtiğimiz gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'a kaldırılan 'Ne mutlu Türküm diyene' tabelasıyla ilgili sarf ettiği, "Ey vali, o tabelanın hesabını sormazsam namussuzum" sözlerini sormasını üzerine yanıt veren Bedirhanoğlu, Bahçeli'nin açıklamasını kınadığını kaydetti. Bedirhanoğlu, "Bahçeli'nin, 'Ne mutlu Türküm diyene' tabelasının kaldırılmasıyla birlikte yapılan açıklamayı kınadığımı burada dile getiriyoruz. Çok sert bir açıklamaydı. Diyarbakır Valiliği yerinden bir karar almıştı. O tabela bölgede yıllardır incitici bulunan ve günümüz dünyasıyla çok örtüşmeyen bir durumdu. Diyarbakır Valisine dönük yapılan açıklamayı yakışıksız bulup, kınıyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Cahit Kıraç Devlet Bahçeli Şah İsmail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title