Haberler

Diyarbakır'da Patlama! 1 Çocuk Öldü, 3 Çocuk Yaralandı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çocukların bulduğu bombanın patlaması sonucu 1 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı.

Diyarbakır'dan üzücü haber geldi. Silvan'da çocukların bulduğu bomba infilak etti. Patlamada 9 yaşındaki Hasan Yılmaz öldü, 3 çocuk ise yaralandı.

HEMEN HASTANEYE KALDIRILDILAR

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerin hendek kazıp, barikatlarla yol kapattığı mahallelerden biri olan Tekel Mahallesi'nde, bugün saat 12.00 sıralarında patlama meydana geldi. İddiaya göre, mahallede oynayan çocuklar buldukları bir patlayıcı kurcalarken şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada akraba olan 9 yaşındaki Hasan Yılmaz, 5 yaşındaki Mazlum Yılmaz, 10 yaşındaki Ümit Yılmaz ile kardeşi 6 yaşındaki Mert Yılmaz, Naci Yılmaz yaralandı. Yaralılar, olay yerine giden ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HASAN YILMAZ TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Durumu ağır olan Hasan Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Diğer 3 çocuk ilk müdahaleleri Silvan'da yapıldıktan sonra Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Patlamada yaralanan çocukların yakınları geldikleri Silvan Devlet Hastanesi önünde sinir krizleri geçirip, gözyaşları döktü. Olayla ilgili polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği tarafından Silvan ilçesinde meydana gelen ve 1 çocuğun öldüğü, 3 çocuğun yaralandığı patlama ile ilgili açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, patlamanın bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik kuvvetlerine yönelik kullandıkları roket mermisinden kaynaklandığı bildirildi.

Açıklamada, "8 Ekim 2015 günü Silvan ilçesinde saat 12.30 sıralarında Tekel Mahallesi Sidar Caddesi üzerinde, meydana gelen patlamada 9 yaşında bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri 10, ikisi 6 yaşlarında 3 çocuk yaralanmıştır. Yaralanan çocukların tedavisi Diyarbakır il merkezindeki hastanelerde devam etmektedir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, çocukların; Silvan ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun faaliyet gösterdiği ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaların yaşandığı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu civarında roket mermisi buldukları ve mermi ile oynarken infilak etmesi sonucu zarar gördükleri tespit edilmiştir. Güvenlik kuvvetleri tarafından olaylara müdahale esnasında roket silahı kullanılmamaktadır, bahse konu çocukların bölücü terör örgütü mensuplarının kullanmış oldukları roket mermisini patlattıkları değerlendirilmektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hasan Yılmaz Mert Yılmaz Ümit Yılmaz Silvan Güncel Haberler

500

Yorumlar (114)

chp:

herkes biliyor akp polisinin ihmali.

5
61
yanıtYanıtla
d:

o polislere işin düşünce sakın yardım isteme hain . .

yanıt6
yanıt0
ccc:

inadina ulaa tırekler oylar hdp ye ulaaa ahtabotlar

7
51
yanıtYanıtla
adınızı yazın:

devlet ihmalı. oylar hdpye

5
49
yanıtYanıtla
EdirneMobil-ANDROID:

bunu da devlet yaptı diyenlere şimdiden lant olsun

21
28
yanıtYanıtla
Pkk li kabul etmez yaptigini:

Tabii canim, simdi bunu Polis yapti olur. Acaba kim artik bu kadar inkar Politikasina inanir, Bunu da PKK yapmamis dir derler.

39
1
yanıtYanıtla
KÜRD:

Terörist HDPKK

26
13
yanıtYanıtla
siirt:

akp nahhh sana oy

19
19
yanıtYanıtla
Hakan:

Halâ akp diyorsun mal herif. Yapan hdpkk

yanıt4
yanıt0
Hendrix Mobil-ANDROID:

bomba ellerinde patlıyor ama çıkıp foşik tece sivil öldürüyor diye anırıyorlar

20
17
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title