Haberler

Diyarbakır'da Park İstemeyen Köylüler İşçilere Saldırdı: 2 Yaralı

Güncelleme:

Diyarbakır'da bir grup köylü, belediyenin park yapımını engellemek amacıyla işçilere silah ve sopalarla saldırdı. Olayda iki belediye işçisi yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe mevkiinde, Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan kent ormanı ve parkı engellemek isteyen bir grup köylü, silah ve sopalarla belediye işçilerine saldırdı. Olayda iki işçi yaralandı.

Kısa süre olay yerine gelen zabıta ve polis ekiplerinin müdahalesi ile olay kontrol altına alındı. İşçiler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki çalışma da hem zabıta hem de polisin güvenlik önlemleri altında başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, burada kent ormanı ve park yapmak için yasal bir problemin olmadığını belirterek, maalesef bazı alışkanlıkların terk edilmediğini ve devam ettirilmek istendiğini vurguladı.

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKANLAR OLAY YERİNE GELDİ

Olayı duyan HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, ilçe belediye başkanları ile HDP ve DBP'li yöneticiler, olay yerine gelerek, görüşmelerde bulundu.

Daha sonra İHA'ya açıklamalarda bulunan Eş Başkan Gültan Kışanak, bölgenin kent imar planında kent ormanı olduğunu belirterek, "Yıllar önce yapılmış bir plan bu. Bu plan doğrultusunda belediye kent ormanı olan alanın mülkiyetini temin etmek için bir çalışma yürütmüş. Sonuçta büyük bir kısmının mülkiyet sorunu çözülmüş. Mülkiyeti belediyemizde olan ve hızlı bir şekilde ağaçlandırılması gereken bir alan. Bu konu ile ilgili çalışmamızda geçmişte zaman zaman sıkıntılar çıktı. Burada bir grup insan bu tarlaları yıllardır ektiklerini, bunu yapmaya devam edecekleri ve belediyenin mülkiyet hakkını tanımadıklarını söylüyorlar. Köylülerin tamamı böyle değil. Bir kısmı durumu anlıyor. Kendilerinin burada geçici bir süre gelip buraları ekip biçmiş olabilirler. Ama nihayetinde mülkiyeti belediyede olan kent planında da orman olan bir alandır. Bu ormanın yapılması gerekiyor." dedi.

"ZAMAN ZAMAN İŞGALLER YÜZÜNDEN SIKINTI YAŞIYORUZ"

Bugün de bu çalışmayı başlattıklarını ve gelip hem köylüler hem de muhtarla görüştüklerini anlatan Kışanak, "Çalışmayı başlattık. Yine aynı şekilde bu ormanlık alanın altından geçen ve Elazığ yolu ile Urfa yolunu bağlayan 50 metrelik imar yolumuz var burada. Bu yolun açılması ile ilgili de zaman zaman sıkıntılar vardı. Bugün o çalışma da başladı. Kent ormanı Diyarbakır için son derece önemli. Kentimizdeki aktif yeşil alan miktarının yüzde 3,4 olması bizi üzüyor. Bunu hızlı bir şekilde arttırmak istiyoruz. Kent planında yüzde 18'dir bu. Bu ormanlık alanların üzerinde yer yer işgaller yaşandığı için sıkıntılar yaşanıyor. Bugün burada bu sıkıntıyı büyük ölçüde aştık, bundan sonra da aşmaya devam edeceğiz. Biz kent ormanını halkımıza ve çocuklarımıza armağan edeceğiz. Kentimiz daha yeşil, oksijeni daha bol, havası daha temiz ve daha ekolojik bir kent olacak. Bu bütün Diyarbakırlıların özlemidir. Biz de bunu halkımıza armağan etmek için çalışmayı başlattık. Hızlı bir şekilde de bu çalışmayı tamamlayacağız." diye konuştu.

"HALKIN İRADESİ İLE BU KARAR ALINDI"

Eş Başkan Fırat Anlı ise, mümkün olduğu kadar hak, hukuk, vicdan ve adalet ölçüleri ile hareket ettiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Ne kimsenin hakkına, hukukuna müdahalemiz olur ne de bu halkın hak ve hukukuna müdahaleye izin veririz. Bugün burada yapmaya çalıştığımız bu hak, hukuk arayışının bir boyutudur. Açılan davalar var. Bu davalar tamamen reddedildi. Burada bir yasal ve meşru problem yok. Ama maalesef kimi alışkanlıklar terk edilmiyor ve devam ettirilmek isteniyor. Sadece büyükşehir değil, ilçe belediyeleri, siyasi partiler, milletvekillerimiz kent konseyi STK'lerin tamamı yani Diyarbakır'ın iradesi aslında yıllardan beridir bu alanın park olarak kullanılması kararı almıştı. 6 bin dönümlük bir alandır. Türkiye'de sayılı büyük ormanlardan birisi ve kent içerisinde olacak yeşil alandır. Bu açıdan da özelliği olan bir alandır. Daha önceki projemizin bir kısmını tamamladık. Şimdi geri kalanını tamamlayacağız. Projemiz sürecek. Halktan desteklerini bekliyoruz. Daha iyi bir gelecek ve Diyarbakır için hepimizin katkı sunması gerekiyor."


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fırat Anlı Kayapınar Ziya Pir Yerel Yaşam Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (135)

DILGEŞ:

OGLUM DAHA DUN RİZEDE AYNI OLAY YAŞANMADI MI...BİR TEK DOGUDA MI YAŞANIYOR BU TÜR OLAYLAR...ULAN ÇAKKALLAR SİZDE FIESAT BEKLİYORDUNUZ...AMEDDEN Bİ HABER GELDİMİ SİNEK GİBİ ÜŞÜŞÜYOR FAŞOLAR...

20
22
yanıtYanıtla
IZMIRLI:

DOğuya ne yapsa yaranamıyor bu devlet. Kanınız mı bozuk kardeşim neyi beğenmiyorsunuz? Ondan sonra da '''' Dövlet Bize Bahhmiy'''' diye dağa çıkıyorsunuz. Hainlik kanınızda var.

33
8
yanıtYanıtla
Cevo:

Ulan bu pislikler nie silaha güveniyor bilegi yokmu korkak kürtler

34
7
yanıtYanıtla
Bilalbilo:

Yerinde yönetme buna deniyor. Hepsi orada. Gezi parkınıda gördük. Belediyeler vekiller geleceğine polis tomalar geldi.

14
25
yanıtYanıtla
bulanik gafa:

park yapmayin hayvanat bahcesi yapin diyerbekirlileride doldurun icine

18
21
yanıtYanıtla
OSMAN CAN:

Avrupa bunlarin yüzünden Türkleri yanlis taniyor, bunlardaki Türk kimligi suriyede oldugu gibi alinmalidir

16
20
yanıtYanıtla
JanganMobil-IOS:

Ahır gerek bunlara

19
14
yanıtYanıtla
hasan:

belediye başkanının yüzüne bakınca insanın orucu bozulur ne çirkin itici bi kadın mide bulandırıyor

15
16
yanıtYanıtla
töre:

öyle alışmışlarki iş makinesi görünce hemen saldırıyorlar

24
6
yanıtYanıtla
nihal566:

Kürtler den çok korkuyorsunuz

10
20
yanıtYanıtla
Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title