Haberler

Diyarbakır'da Okul Servis Şoförlerine Eğitim ve İnceleme

DİYARBAKIR'da, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polisleri, kentte öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine trafik kuralları, ilk yardım ve iletişim eğitimi vermeye başladı.

DİYARBAKIR'da, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü polisleri, kentte öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine trafik kuralları, ilk yardım ve iletişim eğitimi vermeye başladı. Polis ayrıca şoförlerin adli sicil kayıtlarını da inceliyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin trafikte güvenli bir şekilde taşınması amacıyla servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim seminerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyarbakır Servisler Odası'na bağlı servis firmalarının şoförleri katıldı. İl ve ilçelerde öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik seminerin ilki düzenlenirken, seminerde trafik kuralları, hız sınırı, ilk yardım, güvenli ve kontrollü araç kullanımı gibi konularda eğitimler verildi. Servis şoförlerinin öğrencilerle nasıl iletişim kurmalarının da anlatıldığı seminer daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. Kentte servis şoförlüğü yapan yaklaşık bin şoföre verilmesi planlanan seminerlerin devam edeceği belirtilirken, bu çalışmalarla öncelikle öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve huzur ortamı içerisinde eğitim öğretim yılını geçirmelerinin hedeflendiği bildirildi.

RİSK GRUBUNDA BULUNANLAR İHRAÇ EDİLECEK

Kent merkezi, ilçe ve köylerdeki okullarda öğrenim gören öğrencilerle iletişime geçen servis şoförleri ile çalışanları da araştıran polis, okul servis araçları hizmet yönetmeliğinin 8'inci maddesi gereği şoförlere GBT sorgusu, savcılık adli sicil sorgusu da yapıyor. Şoförlerin incelenmesine başlanırken, sakıncalı durumu tespit edilen şoförlerin sözleşmelerinin iptal edileceği öğrenildi.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title