Haberler

Diyarbakır'da Nevruz Alanına Bıçakla Girmek İsteyen 1 Kişi Vuruldu (2)

'ÇANTAMDA BOMBA VAR HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM' DEMİŞDiyarbakır Valiliği, Nevruz kutlama alanında sabah 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

'ÇANTAMDA BOMBA VAR HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM' DEMİŞ

Diyarbakır Valiliği, Nevruz kutlama alanında sabah 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, Nevruz etkinlikleri miting alanına girmeye çalışan sırt çantalı bir kişinin, alanın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerinin kendisini aramak istemesine karşı çıkarak, "Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim" diyerek güvenlik güçlerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Açıklamada devamla şöyle denildi:

"Şahıs, etkinliğin yapılacağı yöne doğru koşmaya başlamıştır. Şahıs, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen elindeki bıçağı atmamış ve alana doğru koşmaya devam etmiştir. Söz konusu şahsın canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden ve alanda bulunan katılımcıların can güvenliği göz önünde bulundurulduğundan dolayı, arama noktasında görevli güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. Meydana gelen olay sonrasında yaralanan ve etkinlik alanına çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan şüpheli şahıs, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü inceleme başlatılmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title