Haberler

Diyarbakır'da hükümlü ve tutuklulardan el işi sergisi

Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünce hükümlü ve tutukluların ürettikleri el işi ürünler sergilendi.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünce hükümlü ve tutukluların ürettikleri el işi ürünler sergilendi.

Hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen tablo, el işi gümüş takılar, rahle, maket araba ve gemiler ile tekstil malzemelerin bulunduğu sergi, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Sergi Salonunda açıldı.

Serginin açılışını yapan Vali Mustafa Cahit Kıraç, cezaevlerinde çok sayıda hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirterek, bu kişilerin kısa zaman sonra topluma katılacaklarını söyledi.

Tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde geçirdikleri süre zarfında gelecekte yaşamlarını sürdürebilmesi için şimdiden kendilerini hazırlamaları gerektiğini vurgulayan Kıraç, şunları kaydetti:

"Bu faaliyetlerini bilgi ve becerilerini artırmak, girişimcilik adına önemli buluyorum. Bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İnşallah yakın zamanda tutuklu ve hükümlüler, almış oldukları cezaları tamamlayarak aramıza katılılar. Buradan elde etmiş oldukları deneyimlerini kişisel girişimciliğe dönüştürerek hayatlarını sürdürebilecekleri çalışma ortamı yaratırlar. Özellikle bu eserleri ortaya çıkaran hükümlü ve tutuklu kardeşlerimizi hem tebrik ediyorum hem de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da hükümlü ve tutukluların farklı alanlarda eserler ürettiklerini kaydederek, bu eserlerin Diyarbakır'a tanıtılması amacıyla sergi açıldığını belirtti.

Eserlerin üretilmesinde ve serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden Solmaz, "Bu eserleri üreten tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımız burada değiller, ama onların selam ve saygılarını getirdik" dedi.

Tutukluların yaptığı eserlerle dışarıdaki insanlara "Cezaevi yalnızca yatılan, hüküm infaz edilen değil, aynı zamanda topluma ellerinden geldiğince destek vermenin en güzel bir göstergesidir" mesajını da verdiklerinin en iyi göstergesi olduğunu değerlendiren Solmaz, sergide büyük bir emek bulunduğunu bildirdi.

Kurdelenin kesilmesiyle Kıraç, Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sedat Tekin ve vatandaşlar sergiyi gezdi.

Solmaz, Kıraç'a sergide bulunan Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosunu hediye etti.

Serginin, 27 Haziran'a kadar açık kalacağı, elde edilen gelirlerin de tutuklu ve hükümlülere aktarılacağı öğrenildi.

-Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Sıtkı Tarancı Mustafa Cahit Kıraç Ramazan Solmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title