Haberler

Diyarbakır`da Fabrika Voleybol Projesi

Güncelleme:

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Başkan vekili Mehmet Akif Üstündağ, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Burak Sertcan, Eğitim Kurul Üyesi Ahmet Karakut, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Diyarbakır'da Fabrika Voleybol Projesi için çalışma yürüttüklerini söyledi. Mutlugil, "Voleybolun gerilediği illerde voleybolu tekrar hayata geçirebilmek için önce köklerden başlıyoruz. 6 - 12 yaş arası çocuklar için açtığımız bir Fabrika Voleybol Projesi var. Bu proje ile küçük yaşta çocukları voleybol ile tanıştırmayı hedefliyoruz" dedi. Asıl amaçlarının çocuklara eğlence ile sporu sevdirmek olduğunu belirten Mutlugil, projeyle birlikte milli voleybol şenlikleri, okullar arası, kulüpler arası, küçük yaş gruplarında, açık havalarda, meydanlarda düzenleyerek içine biraz da eğlence ve müzik katıp çocukların voleybol sporu ile tanışmasını ve sevmesini sağlıyoruz" diye konutu. Bunun orta vadede kulüp sayısını ve aktif lisanslı voleybolcu sayısını artmasını sağlayacağını belirten Mutlugil, projeye Diyarbakır'da başlamak istediklerini söyledi. Belediye olarak aynı hedeflerinin olduğunu belirten Mutlugil, salon konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Çocukların boyları uzasa bile bir denge sorunları bulunduğunu belirten Mutlugil, bunun böyle olmasında çocukların uzun süre bilgisayar başında oturmasının etkili olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ise, Diyarbakır'ın spor tesisleri ve sporcu sayısı itibariyle diğer illerin gerisinde olduğunu belirterek, genç nüfusun spor yapmasına olanak sağlamak için önemli bir çaba içinde olduğunu bildirdi. Spor denilince akla doğrudan futbol geldiğini belirten Anlı, futbol dışındaki branşlara daha fazla ilgi gösterdiklerini söyledi. En büyük dezavantajlarının yeterli sayıda spor sahası ve tesisi olmaması olduğunu belirten Anlı, hızla bu açığı kapatmaya çalıştıklarını bildirdi. Şu an inşaatı devam eden iki önemli tesislerinin olduğunu belirten Anlı, yapılacak statta da pek çok spor dalına yönelik alan bulunacağını söyledi.

İyi bir ortaklık içinde olunacağını ifade eden Anlı, hedef kitlelerinin yoksul ve dezavantajlı kesimleri sporla buluşturmak ve onlara ücretsiz hizmet olduğunun altını çizdi.

Görüşmenin sonunda Anlı ve Mutlugil birbirine plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Voleybol Federasyonu Fırat Anlı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title