Haberler

Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü

Güncelleme:

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın düşmesinden önce otomatik fırlatma sistemini kullanan bayan pilotun kurtulduğu öğrenildi.

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

PİSTE ÇAKILDI

Kaza, dün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada motoru alev aldı. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Düşen F-16 savaş uçağı pilotunun Yüzbaşı Burcu Arpacı olduğu öğrenilirken Arpacı'nın eşi Fatih Arpacı'da pilot ve bir de kızları var.

OKYANUSU GEÇEN İLK KADIN PİLOT

1981’de Sivas’ta doğan, evli ve üç yaşında bir kızı olan Arpacı, Atlantik Okyanusu’nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu. 2011’de VATAN’a konuşan Arpacı şunları söylemişti:

"F-16 eğitimi için Ankara’ya Akıncı Üssü’ne gittim. Önce arkamı dönüp kaçmak istedim. F-16’yla uçma zamanı geldi. Yıllardır hayalini kurduğum, önünden geçerken iç geçirdiğim F-16’nın kokpitine oturacaktım artık. Uyudum. Sabah oldu, uçağa yaklaştım. O bir F-16. Kontrolleri yaptık. Kalbim hızla çarpmaya başladı. Kokpite oturdum. Bir nefes aldım. F-16’daydım."

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA VAR

Genelkurmay Başkanlığı düşen savaş uçağı F-16 ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, "Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenemedi. Paraşütle atlayan pilotun sağlık durumu iyi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (97)

SERK:

KEŞKE DİYRBAKIRIN TAM GÖBEĞİNE ÇAKILSAYDI. . . . YOK ETSEYDİ BÜTÜN ŞEHRİ

120
26
yanıtYanıtla
ali kuşçunevzatdisci@hotmail.com:

Diyarbakır sana batıyor mu kafatasçı. . . . 30 yıl süren savaşın sebebi senin zihniyetinde olanlar yüzündendir. . .

yanıt0
yanıt0
serkduygu35sal@hotmail.com:

ihanetin. . ADI NE ZAMANDIR SAVAŞ OLDU. . . ERMENİLERDE ZAMANINDA BÖYLE KUDURMUŞTU. . . KÜRT TÜRK HERKEZİ KOVCAZ DİYE KESMEYE BAŞLAMIŞLARDI İNSANLARI. . SİZDE KUDURDUNUZ ONLAR GİBİ. . .

yanıt0
yanıt0
nurettin nurettinnurettinseyrek21@gmail.com:

DİYARBAKIR SEN DE UNUTULMAZ BİR İZ BIRAKMIS SANIRIM. D. BAKIRDA POLİS, ASKER VE TÜRK MEMURLARDA YASIYOR.

yanıt0
yanıt0
hikocann:

türkler uçak kullanmasını bılmıyorlar nasıl savaşa girecekler :D

66
60
yanıtYanıtla
bilirler bilirlerturk@mynet.com:

Bir zamanlar o pilotlar bir yanlış yapmış, senin ebeni düşmanlardan korumuş olabilirler hain.

yanıt0
yanıt0
bak helesercankaydas21@gmail.com:

hasan arkadaşım sana tolganın konuşmasıyla cevap vereyim 1. dünya savaşında uçuş dersleri için almanyaya eğitime türkiyedekilerde gitti ve sende biraz okursan her yeni silah alımında personel eğitimi diye bişey var bunu silah alan herkes yapıyor senin gibi bilgisayarın klavyesinin tuşlarıyla oynamaya benzemez ha uçak düşmesi falan talihsizliktir bilmemenin göstergesi değildir allah korumuşki pilotlara zarar gelmemiş cana geleceğine mala (bu olaydada birbirine laf atanlara) gelsin deyin çünkü o kurtulanlar neticede insan

yanıt0
yanıt0
KAAN:

bana 1 ay eğitim versinler gökleri ve dağları inletirim. hep pilot olmak istemişimdir. korkak ve acemi pilotlar pilotluktan men edilsin. yiğitlere ve cesaretli pilotlara yer verilsin

46
5
yanıtYanıtla
Mehdi Devri Altın Çağ:

Silaha harcanan para ile dünyada tek bir aç insan kalmaz. . Mehdi a. s tüm silahları kaldıracak.

44
4
yanıtYanıtla
Bediüzzamanın torunlarıtekin_tekin_tek@hotmai:

aynen heval tek çare ittihadı islam zulüm ancak hz. Mehdi ilen ortadan kalkar yavaş yavaş herkes görecek

yanıt0
yanıt0
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title