Haberler

Diyarbakır'da Chp, Adliyeye Sahte Dolarlı Ayakkabı Kutulu Çelenk Bıraktı-2

Diyarbakır'da CHP'liler 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararı vermesini protesto etmek için Diyarbakır Adliye binasına üzerinde içine sahte dolar konulan ayakkabı kutularının bulunduğu siyah çelenk bırakmasına polis izin vermedi.

Diyarbakır'da CHP'liler 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararı vermesini protesto etmek için Diyarbakır Adliye binasına üzerinde içine sahte dolar konulan ayakkabı kutularının bulunduğu siyah çelenk bırakmasına polis izin vermedi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından çelenk adliyenin bahçe kapısına bırakıldı.

Diyarbakır'da 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına savcılığın takipsizlik kararını protesto etmek için adliye binasına siyap çelenk bırakmak isteyen CHP'liler adliye önünde toplandı. CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın'ın da aralarında bulunduğu partililer, üzerinde ayakkabı kutuları bulunan ve "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi adliye binasına bırakmak istedi. Binanı bahçe kapısı girişinde önlem alan polis, CHP'lilerin içeriye girişine izin vermedi. İl Başkanı Muzaffer Sayın, duruma tepki göstererek elindeki çelenkle birlikte polis engelini aşmaya çalıştı. İçeriye giremeyen Sayın, "Bu ülkenin kasası boşaltılırken, müsaade ediyorsunuz da bizim medeni bir şekilde oraya gitmemize neden müsaade etmiyorsunuz. Bizim yaptığımız gayri resmi bir şey değil. Lütfen bize bu imkanı tanıyın biz içeri gireceğiz. Benim bunu protesto etme hakkım var. Benim elimde taş yok. Çelenk bırakıp çıkacağız" dedi.

Polis Müdürü ise " Burası etrafı çevrili bir kamu kurumu bu eyleme müsaade edemeyiz. Lütfen başkanım birbirimiz üzmeden uzakta bir yerde açıklamanızı yapın. Kamu kurumlarının içerisinde eylem yapılamaz. Bunun partiyle alakası yok. Eyleminizle alakalı kurum içerisinde eylem yapamazsınız' dedi.

Bu görüşmeler üzerine Başkan Muzaffer Sayın elindeki çelenkle polis barikatını zorlayarak içeri girmek istedi. Ancak polis Sayın'ın elindeki çelengi tutarak içeri girmesine izin vermeyince aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Bulunduğu polis barikatı önünde açıklama yapan Sayın şöyle konuştu.

"Bu üle 17-25 Aralık aylarında tüm 76 milyon insanın gözünün içine baka baka 4 tane bakan çocuğu ve Reza Sarraf bu ülkeyi soydular. Bu soygunu da açığa çıkaran Türkiye Cumhuriyeti adaletinin yetkilileri ve emniyetinin namuslu insanlarıdır. Bunu tüm Türkiye 76 milyon insan ayakkabı kutularında paraların nasıl çarçur edildiğini herkesin gözü önünde gözledik. Şimdi burada yapılan bir haksızlık ve bakan çocuklarının sorgulamaya gerek yok diye açıklama yapan yetkili savcının Türk adaletine nasıl bir kara leke çaldığını gözleriniz önünde gözükmektedir. Biz bunu protesto etmek için adalet sarayı önüne çelengi bırakmak için geldiğimiz de yine karşımızda tomalar, emniyetin bütün çevik kuvvet mensupları bizi buraya sokmamaktadırlar. Sokmasınlar ama bu ülke yapılan haksızlık ve adaletsizlikleri tüm dünya ve Türkiye'de görmektedir. Yargının sustuğu, çalışmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Bu ülkede simit, ekmek çalan çocuklar yargılandılar. Ama bunu yapan insanlara hırsız denildi, bu ülkenin trilyonlarını götüren bakan çocuklarına ise yolsuzluk dediniz. Reza Sarraf'ı ve bakan çocuklarının valizlerde paraları nasıl götürdüğünü gördünüz. Halk Bankası Genel Müdürünün şu ayakkabı kutlarında paraları nasıl götürdüğünü gördünüz. Gözleri doymadı."

DOLARLARLARI AYAKKABI KUTULARINA KOYDU

Başkan Sayın,bu sırada cebinden çıkardığı bir tomar sahte doları çelenk üzerindeki ayakkabı kutularının içine koydu. Sayın, "Buyurun bu dolarları ayakkabı kutularının içine koyalım. Türkiye Cumhuriyetinin adaleti savcıları görsün. Bunlar yapılan yolsuzlukların ispatıdır. Bu kadar açık ve aleni olduğu halde, bunları görmemezlikten gelip yargı mensupları da soruşturmaya gerek yok demektedir.Bu kadar aymazlık olmamalı, bu ülke adaletine bu halk adaletine güvenmelidir. Benim buradaki vatandaşım, içeride binlerce insan yargılanmaktadır. Onların en ufak hareketi dahi sorgulanmaktadır. Sorgulanmaması için bu ülkede bakan çocuğumu olması gerekir. Bu olay 76 milyon insanı üzmüştür. Bu harekette Türk adaletinin bir kara lekesi olarak tarihe geçecektir" dedi.

CHP'liler daha sonra çelengi adliyenin bahçe duvarına bırakıp ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muzaffer Sayın Reza Zarrab Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title