Haberler

Diyarbakır'da Bugün Kepenkler Açılmadı (2)

Batman VE DERİK'TE KEPENKLER AÇILMADI Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Dargeçit ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için DİSK, TMMOB, KESK, TTB tarafından alınan ortak kararla, 1 günlük iş bırakma kararına destek amaçlı, Diyarbakır merkez ve Silvan İlçesi'nde, Batman merkez ve Mardin'in Derik İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı.

Batman VE DERİK'TE KEPENKLER AÇILMADI

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Dargeçit ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için DİSK, TMMOB, KESK, TTB tarafından alınan ortak kararla, 1 günlük iş bırakma kararına destek amaçlı, Diyarbakır merkez ve Silvan İlçesi'nde, Batman merkez ve Mardin'in Derik İlçesi'nde esnaf kepenk açmadı.

Esnafın sabah saatlerinden itibaren kepenk açmadığı Derik İlçesi'nde, KESK bileşenleri, Kale Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık, dağıldı.

Batman'da da esnafların büyük bölümü, fırın ve eczaneler dışında sabah saatlerinden itibaren kepenk açmadı. Esnaflar kepenk açmazken araç sürücüleri de kontak kapattı, belediye halk otobüsleri de sefere çıkmadı. Yer yer bazı şehir içi minibüslerinin çalıştığı görülürken, cadde ve sokaklar boş kaldı. Esnafın bir bölümü işyerleri önünde beklerken, bazı okullarda eğitimcilerin 1 günlük eyleme katılmaları nedeniyle dersler de boş geçti. Elazığ ve Tunceli'de de KESK bileşenleri yaptıkları basın açıklaması ile bir günlük iş bırakma eylemine destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Batman Şırnak Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title