Haberler

Diyarbakır'da 400 Metrelik Türk Bayrağı Ile Teröre Tepki Yürüyüşü

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen 'Teröre lanet, şehide saygı' mitinginde bir araya gelen binlerce kişi, terör örgütlerine tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen 'Teröre lanet, şehide saygı' mitinginde bir araya gelen binlerce kişi, terör örgütlerine tepki gösterdi. Çermik'te, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde "Teröre lanet, şehide saygı" mitingi düzenlendi. Mitinge Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen'in yanı sıra Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cuma namazının ardından belediye önünde toplanan vatandaşlar, 400 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla belediye önünden, Çermik Meslek Yüksekokuluna kadar yürüdü. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan mitingde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

"ÇERMİK HİÇBİR ZAMAN TERÖRE GEÇİT VERMEDİ"

Mitingde konuşan Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçe halkının hiçbir zaman teröre geçit vermediğini belirterek, "15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halis Demir gibi kahramanları doğuran anaların ayağının altını öperiz. Onlara şükran borçluyuz. Tank da gelse top da gelse asla millet geçit vermeyecek. Türkiye bütün bu karanlık güçlere geçit vermeyecek. Bağımsızdır ve bağımsız kalacak" dedi.

"TOPYEKUN SALDIRIYORLAR"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise, Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Topyekun saldırıyorlar. Almanya'da borozanı öttürüyorlar ses Diyarbakır'da HDP'den çıkıyor. Amerika'da boruyu üflüyorlar, Şırnak'ta ses Pkk'dan çıkıyor. İsrail'den öksürüyorlar, ses Bingöl dağlarından hain, alçak PKK terör örgütünden çıkıyor. Pensilvanya'daki alçaktan ses çıktığında o ses Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere sözde bu Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformasını giyen o alçak generallerden ses çıkıyor. Bütün bunları bir arada değerlendirdiğimizde Türkiye adeta Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi bir kuşatma altındadır. ABD, İsrail, Almanya, Belçika, PKK, FETÖ, DEAŞ, Hollanda, DHKP-C ve HDP'nin vagonu durumundaki CHP hepsi 'Hayır' cephesinde birleşmişler. 'Evet' demeye hazır mıyız? Ezanımızın susmaması için 'Evet' demeye hazır mıyız?" diye konuştu.

(Hacı Güneş - Emrah Kızıl / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Türkiye Çermik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title