Haberler

Diyarbakır'da 3000 Kişilik Çadır Kent Kuruluyor

Güncelleme:

Diyarbakır'da, Şengal'den kaçıp gelenlerin sayısının 1000'i aşması üzerine Yenişehir Piknik Alanında 3000 kişilik çadır kent kuruluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri, Şengal'den kaçıp gelenlerin sayısının bini aşması üzerine Yenişehir Piknik Alanı'nda 3 bin kişilik çadır kent kuruyor.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve ilçe belediyeleri eş başkanları çalışmaları yerinde denetledi. Çadır kentte mutfak, banyo, tuvalet, çamaşırhane, sağlık merkezi gibi tüm üniteler oluşturuluyor.

IŞİD çetelerinin Şengal'deki Ezidi Kürtlere yönelik soykırım amaçlı saldırısından sonra, kaçıp kurtulanlar akın akın Diyarbakır'a gelmeye devam ediyor. İlk grubu 9 Ağustos'da gelen ve bir hafta içinde sayıları bini bulan Şengalli sığınmacılar Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Sanat Galerisi, Basın Merkezi ile Bağlar, Kayapınar belediyelerine ait spor salonları ile Ticaret Odası'nın binasına yerleştirildi.
Gelen Şengalli sığınmacıların sayısının üç günde artması üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyeleri Yenişehir Belediyesi'ne ait Yenişehir Piknik Alanı'nda çadır kent kurmaya başladı. 100'ü Büyükşehir, 100 Kayapınar, 100 Bağlar, 75 Yenişehir, 25'i Sur Belediyesi'nin kurma çalışması yürüttüğü çadır kentte toplam 400 çadırda 3000 kişi barınabilecek.

DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tuvalet ve banyo için tesisat kurarken, alanda iki adet Çamaşırhane oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da Çadır Kent'te sağlık merkezi oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri de Çadır Kent'te mutfak kuruyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ayrıca başta çoçuk ve kadınlar olmak üzere travma yaşayanlara yönelik rehabilitasyon çalışmaları yürütecek mekanlar oluşturuyor.

Büyükşehir Park Bahçeler ile Fen İşleri ekipleri de alanda çevre düzenlemesi gerçekleştiriyor. Çadırlara şu ana kadar 1100 kişi yerleştirilirken, Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de Çadır Kent'te güvenliği sağlıyor.

EŞ BAŞKANLAR ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Birsel Kaya Akat, Eşref Güler, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimed, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, Fatma Şık Barut, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, daire başkanları ve diğer ilgililer Çadır Kent'teki çalışmaları yerinde denetledi.

Eş Başkan Gültan Kışanak, Şengal'den gelen ailelere "Hoş geldiniz" derken, Fırat Anlı, "Ne kadar isterseniz kalabilirsiniz. Kendi evinizdesiniz" dedi. "Şengal ile Amed aynıdır" diyen Anlı, Rojava ve Şengal'deki durumu çok yakından takip ettiklerini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Kayapınar Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title