Haberler

Diyarbakır'da 1 Mayıs Kutlaması

Diyarbakır’da çeşitli sendikalar ve STK’lar öncülüğünde gerçekleşen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Diyarbakır'da çeşitli sendikalar ve STK'lar öncülüğünde gerçekleşen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Alana siyasi parti bayraklarıyla girmeye çalışan bir grup ile polis arasında kısa süreliğine yaşanan arbede büyümeden sona erdi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Diyarbakır'da çeşitli sendikalar ve STK temsilcileri öncülüğünde Yenişehir ilçesinde bulunan İstasyon Meydanı'nda miting düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, üç yerden giriş yapıldı. Öncelik polislerinin arama yaptığı mitingde çok sayıda görevli de alana girenleri ikinci kez aradı. Bazı grupların alana siyasi parti bayraklarıyla girmek istemesi üzerine kısa süreliğine arbede yaşandı. Polisin tutumu sayesinde sonlanan gerginlikte alana sokulmak istenen bayraklar toplanıldı. Düzenlenen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp, Çağlar Demirel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, STK temsilcileri, sendika ve çok sayıda işçi katıldı.

"ÇÖZÜM AÇIŞINDAN DEMOKRATİK ÖZERKLİK ÖNERİYORUZ"

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, çözüm açısından demokratik özerkliği iki nedenden dolayı önerdiklerini söyledi. Demokratik özerklik ülkelerin üniter bütünlüğünü ve halkların özgürce yaşayabilmesi için bir model olduğunu dile getiren Yüksek, tüm inançların ve kimliklerin kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için yönetme modeli olduğunu anlattı. Yüksek, "Aynı zamanda emek sömürüsünü azaltacaktır. Hatta ortadan kaldıracaktır. Yerelden ekonomik kalkınmayı geliştirecek bir model olmaktadır. Kendi kendimizi kentlerimizde ve bölgelerimizde yöneteceğimiz gibi üzerinde yaşayacağımız coğrafya ve enerji kaynaklarını bölge halklarının kullanması anlamına geliyor. Kapitalist tekelciliği geriletecek olan bir modeldir. Bu nedenle işçilerin ve emekçilerin tereddütsüz bir şekilde demokratik özerkliği desteklemesi ve bunun için mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

İstasyon Meydanı'nda yapılan miting, kutlamalarla ve konserlerle devam ediyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamuran Yüksek Yenişehir 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title