Haberler

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin Öldürülmesine İlişkin Bilirkişi Raporu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memuru ile Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca yapılan keşfin ardından bilirkişi raporu hazırlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memuru ile Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca yapılan keşfin ardından bilirkişi raporu hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Sur ilçesinde 17 Mart'ta terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığı Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ta keşif yapmak ve delil toplamak için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarından oluşan heyetin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve baro yetkililerinin katılımıyla 2 gün yaptıkları keşfin sonucunda hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, Elçi'nin yaşamını yitirdiği yerde gerçekleştirilen keşif çalışması detaylı bir şekilde farklı açılardan fotoğraflandı ve krokisi çizildi.

Raporda, Elçi'nin yaşamını yitirdiği yerde "keşifte bilirkişilik", "muhtemel ateş edilen yerlerin tespiti", "ölümüne sebebiyet veren silahın özellikleri" ve "ölümüne sebebiyet veren silahın atış mesafesinin tespiti" konularında inceleme yapıldığı belirtildi.

Canlı ve cansız manken ile 8 ayrı açıdan çalışma yapıldı

Canlı ve cansız manken ile lazer işaretleme yoluyla 8 ayrı açıdan çalışma yapıldığı kaydedilen raporda, Elçi'yi temsil eden cansız mankenin olay yeri görüntülerinde tarif ve tespit edilen şekilde minarenin ayak sütununa yaklaşık 15 santimetre mesafede hafif oblik yüzüstü yatacak şekilde yerleştirildiği bildirildi.

Elçi'nin yatış pozisyonundaki ayaklarının bulunduğu konuma göre sabit olduğu ve lazer işaretleyici ile olay yerinde canlandırma yapıldığı aktarılan raporda, maktulün ense sol yan kısmındaki ateşli silah giriş yarası zeminden dik olarak yapılan ölçümde 160 santimetre mesafede olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Olay yeri, bilgi ve belgelerinde ise silahın ateş edildiği sokak arasında canlandırma yöntemi ile karşılaştırma yapıldığı bildirilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde Dicle Sokak yönünden ateş eden kişi veya kişilerin bulunması halinde yapılan canlandırma yöntemindeki pozisyon dikkate alınarak yapılan ölçümde maktule isabet eden mermi çekirdeğine uygun atış istikameti ve açısı ortaya çıkabilir. Otopsi bulgularından elde edilen veriler dikkate alındığında, vurulma anındaki refleks ve hareketle maktulün olay yerindeki yatış pozisyonunda yüzüstü yatar vaziyette düşmesinin tıbben ve fiziken mümkündür. Ancak maktulün vurulma anındaki baş ve vücut pozisyonu net olarak bilinmediğinden bu konuda kesin bir yorum yapılamayacağı değerlendirilmiştir."

Elçi'in ölümüne neden olan merminin kısa veya uzun namlulu ateşli bir silah ile atıldığı ve uzak atış mesafesinden yapılmış olduğuna yer verilen raporda, Elçi'nin ölümü üzerinde ateşli silah yaralanması dışında başka bulgunun tarif edilemediği aktarıldı.

Raporda, şunlar yer aldı:

"Olay anında çekilmiş görüntülerde kişilerin ateş ettikleri istikamet ve açılardan meydana gelebileceği gibi başka açı ve istikametlerden de gelebilir. Bunlar arasında ayırım yapılamayacağı, bununla birlikte ateşli silah mermi çekirdeğinin vücudun içerisinde izlediği yolun ense soldan kafasına isabet ederek, arkadan öne, hafif aşağıdan yukarıya ve soldan hafif sağa seyirle kafatası kemiklerinde kırıklar meydana getirerek, beyin beyincik kanaması ve harabiyeti yaparak sol kaş üzerinden vücudu terk etmiştir. Mevcut verilerle kişinin ölümüne neden olan atışın, hangi silahtan, hangi açıyla, kişinin hangi vücut pozisyonu ile nasıl gerçekleştiği tıbben ve fiziken bilinemez."

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minareye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis ile AA muhabiri yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ramazan Solmaz Anadolu Ajansı Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title