Haberler

Diyanetten, Bosna Hersek'teki Kur'an Kurslarına Kitap Yardımı

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bosna Hersek İslam Birliğine bağlı yaklaşık bin 800 Kur'an kursuna giden çocuklara yönelik 12 bin adet dini kitap bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bosna Hersek İslam Birliği'ne (Diyanet İşleri) bağlı ülke genelindeki Kur'an kurslarına (mektep) giden çocuklara yönelik dini kitap bağışında bulundu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı, 12 bin adet kitabın teslimi amacıyla Bosna Hersek İslam Birliği Dini Eğitim Hizmetleri Müdürü Amir Kariç'i ziyaret etti. Din Müşaviri Hasan Atlı, ziyarette yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınları arasında bulunan temel din bilgisi içeren kitapların Türkiye'de Boşnakça'ya çevrilip basıldığını ve Bosna Hersek'e gönderildiğini söyledi. 12 bin adet olan bu kitapların Bosna Hersek genelinde İslam Birliği'ine bağlı faaliyet gösteren yaklaşık bin 800 Kur'an kursuna dağıtılacağını ifade eden Atlı, çocukların bu kitaplardan istifade etmelerini temenni ettiklerini söyledi.

Atlı, Diyanet İşleri Başkanığı ile Bosna Hersek İslam Birliği arasındaki iş birliğinin her alanda çok güzel bir şekilde devam ettiğini ve bu ilişkiyi yeni projelerle daha da geliştireceklerini kaydetti.

Bosna Hersek İslam Birliği Dini Eğitim Hizmetleri Müdürü Amir Kariç ise gerçekleştirilen kitap yardımı projesinin iki ülke Diyaneti arasındaki iş birliği açısından yeni bir sayfa olduğunu dile getirdi.

Kur'an kurslarındaki çocuklara dağıtılacak kitapların aynı zamanda Bosna Hersek ile Türkiye Diyaneti arasında literatür değişimi konusunda yeni bir adım olduğuna işaret eden Kariç, "Şimdilik Türkçe'de yazılan kitapları Boşnakça'ya çeviriyoruz, ama ben umuyorum ki Bosna Hersekli alimlerin eserlerini de Türkçe'ye çevireceğiz. Bu eserlerden de Türk kardeşlerimiz istifade edecek" dedi.

Kariç, ayrıca Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketi sırasında zarar gören köylere maadi yardımı sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti.

Osmanlı'dan günümüze kadar Bosna Hersek'te varlığını devam ettiren ve halen "mektep" olarak adlandırılan Kur'an kursları, camiler bünyesinde cumartesi ve pazar günleri eğitim veriyor. Boşnak ailelerin çocuklarının devamı konusunda büyük önem verdiği mekteplerde, dini eğitimin yanı sıra, spor, müzik gibi çeşitli dallarda da eğitim veriliyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title