Haberler

Diyanet'te Vekaleten Atamalarda Değişiklik

Vekaleten atamalarla ilgili olarak boş kadrolardan Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım kadrolarına atanacaklar, kadro için asılda aranan şartlara haiz adaylar arasından il müftülüğünce yapılacak sınavda başarılı olanlardan belirlenecek.

Vekaleten atamalarla ilgili olarak boş kadrolardan Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına atanacaklar, kadro için asılda aranan şartlara haiz adaylar arasından il müftülüğünce yapılacak sınavda başarılı olanlardan belirlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Boş kadrolardan Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına açıktan vekil olarak atanacaklarda öncelikle atanacağı kadro için asılda aranan şartlar isteniyor. Şartları taşıyan aday bulunmaması durumunda  geçerlilik süresi geçmiş olsa da mesleki yeterlik belgesi bulunanların, bu niteliklere haiz adayın da bulunamaması halinde mesleki yeterlikleri bakımından il müftülüğünce yapılacak sınavda başarılı olanların açıktan vekil olarak ataması yapılabiliyordu.

Değişiklikle Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına açıktan vekil olarak atanacaklar, kadro için asılda aranan şartları haiz adaylar arasından il müftülüğünce yapılacak sınavda başarılı olanlardan belirlenecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title