Haberler

Diyanet-sen Üyelerinden Diyanet İşleri Başkanlığına Destek

Diyanet-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri, Diyanet İşleri Başlanlığına destek eylemi yaptı.

Diyanet-Sen İstanbul Şubeleri üyeleri, Diyanet İşleri Başlanlığına destek eylemi yaptı. Diyanet-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Osman Erbil, "Diyanete dair saldırı dilini kullananlar, iyi niyetten yoksun ön yargılı insanlardır" dedi.

Diyanet-Sen İstanbul 1,2, 3 ve 4 Nolu Şube üyeleri, Eminönü'ndeki Yenicami önünde toplanarak Diyanet İşleri Başkanlığına destek eylemi yaptı. Ellerinde "Diyanetime Dokunma" ve "Geleceğin için Diyanetine Sahip Çık" yazılı pankart ve dovizler taşıyan grup, sık sık "Başkan Dik Dur Eğilme, Bu millet seninle" sloganı atarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e destek verdi.

Sendika Şubeleri adına açıklama yapan Diyanet-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Osman Erbil, "Diyanete dair saldırı dilini kullananlar, iyi niyetten yoksun ön yargılı insanlardır. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmeler başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defelarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerlerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez" dedi.

Erbil, diyanet alanında görev yapan herkesin kararlılıkla diyanet başkanlığına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Diyanet bu ümmet coğrafyası için umuttur. Bu umut biterse dünya coğrafyasında ki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım sürükleniriz. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki, vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır. Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıları, 'Fransa çocuklarına ağlıyor' diyerek manşet yapanlar, İstanbul'da ki saldırı için katliam ülkesi diyebiliyorlar. Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille şunu söylüyoruz. Hilelerle, tuzaklarla, ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki dün diyanete saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk. Bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet Sen Osman Erbil İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title